NOR CURIER 930X122

asigurare

Schimbare de ultimă oră a regulilor RCA

Schimbare de ultimă oră a regulilor RCA

Citiți și: Țeapă pentru o firmă de asigurări: Au înscenat un accident rutier și au cerut bani

Autoritățile au pregătit o nouă schimbare a legislației RCA.

De această dată, vizează în primul rând creșterea siguranței în trafic.

Citiți și: Tot ce știați despre RCA se schimbă!

Este vorba de reglementarea așa numitelor plăți ,,în regie proprie”.

Adică acele situații în care păgubitul alege să încaseze în avans valoarea daunei și abia ulterior să efectueze reparația.

Regia proprie este metoda preferată de asigurători în ultimii ani.

Context în care până la jumătate din cele circa 350.000 de dosare de daună care apar anual sunt gestionate astfel.

Majoritatea șoferilor care aleg să își rezolve daunele acoperite de RCA prin așa numitul sistem „regie proprie” vor trebui să aducă documente.

Documentele trebuie să arate că au făcut reparația în condiții optime, dacă vor să încaseze banii de la asigurătorul șoferului vinovat în accident.

Schimbare de ultimă oră a regulilor RCA

Schimbarea ar putea intra în vigoare chiar din luna aprilie a acestui an.

Este cea mai nouă modificare pe care Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a propus-o Parlamentului în cadrul celei mai ample reforme legislative de la apariția legii 132 din 2017, a RCA.

Conform celor declarate de oficialii instituției, măsura are în vedere în primul rând creșterea siguranței rutiere.

Prin evitarea lansării în trafic a unor autovehicule aflate într-o stare tehnică necorespunzătoare.

Regia proprie este o metodă de gestionare a daunei care a fost încurajată de firmele de asigurare în ultimii ani.

În principal ca soluție pentru reducerea costurilor.

În condițiile în care, conform celor afirmate chiar de reprezentanți ai pieței, unele service-uri au tendința să încarce devizele cu valori mai mari decât media pieței.

Detalii, AICI.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

4 comentarii

  • Zoltan Micalacean spune:

    Corect ar fi sa se treca RCA pe persoana fizica. cine vrea sa conduca sa isi faca asigurare RCA 1 singura si nu pentru fiecare masina ce detine ca nu poate conduce mai multe masini in acelasi timp.

  • Balint Constantin spune:

    Săi bată Dumnezeu de nemernici că pe noi nu ne bagă nimeni în seamă. În ultimul an prețul la asigurări sa dublat sau chiar triplat la unele firme, ca să aibă de unde acoperi salariile lor nesimțite de 10-16 mii de€. Corect ar fi să revină măcar la prețurile de acum 2 ani ca să nu spun la nivel de 2018 când aproape toată lumea își permitea să-și facă. Acum mulți au renunțat să mai circule cu mașina și folosesc alte metode. Eu personal am renunțat la o mașină. Deocamdată stă la gard. Din păcate românul doarme. Când au demonstrat camionagii și agricultorii cei cu mașina mici au stat în casă 99,99%. Am fost doar câțiva. Prețul la asigurări la combustibil curent gaz impozit etc ne afectează pe toți nu numai pe transportatori și fermieri . Nemernicii din parlament și guvern în loc să apere interesele țării și ale noastre, așa cum ar fi normal, sunt niște hoți și trădători sunt interesați să-și umple conturile și buzunarele iar pe noi ne împovărează cu biruri. Am ajuns iobagi la noi în țară. Iobagi moderni cei drept cu mașina trasă la gard, casă mă întorc la subiectul cu asigurările. Ar mai fi multe de spus dar mă duc la biserică săi aud pe preoți cum se roagă pt Hoții și trădătorii de neam și țară.

  • crini spune:

    și la biserici sunt tot hoți care dau și ei tunuri în bugetul statului susținuți de politicieni…

  • CLAUDIU spune:

    Cea mai mare porcarie! Daca sericele auto preiau cca 80 la suta din reparatii probabil o sa stam cu masina in sercice pt reparatie dublu ca timp.Ultima data pt o tamponare st fata a stat masina in service 60 de zile.Daca optam pentru regie proprie in 3 zile era gata. Optez mai degraba sa-mi fac asigurarea in Germania,fara gluma!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90