930×122 CUMPANA 5

prognoza meteo

Schimbare drastică a vremii în minivacanță!

S-a schimbat drastic prognoza meteo pentru 1 decembrie. Dacă inițial meteorologii erau optimiști și anunțau temperaturi de până la 13 – 14 grade, acum aceștia declară că va fi foarte frig, temperaturile fiind scăzute.

Citiți și: Se strică vremea! Temperaturile scad și vin ploile!

Anunțul ANM

„Dacă ne raportăm la această perioadă, putem spune că temperaturile vor fi apropiate de ceea ce ar trebui să avem la momentul acesta, dacă ne raportăm la senzația resimțită va fi rece, bineînțeles, mai ales în partea de sud-est a teritoriului în regiuni extracarpatice.

Vorbim de o vreme închisă, în consecință, temperaturi modeste, temperaturi pe timpul zilei în regiunile extracarpatice ce se vor situa între 1-2 grade în nordul Moldovei, până la cel mult 7-8 grade pe litoral și litoral aş putea spune că este o excepție din acest punct de vedere, pentru că altfel, în mare parte în Oltenia, în Muntenia, în mare parte din Moldova vor fi de 3-4 cel mult 5 grade, vorbim de maxime.

Citiți și: Anunț important din partea meteorologilor! Cum va fi vremea de Paște

În orele amiezii în celelalte regiuni, în regiuni intracarpatice, temperaturile vor fi ușor mai ridicate de atât, în condițiile în care în acele zone și cerul se va mai degaja din când în când, iar minimele dimineața destul de scăzute în partea de nord, de centru a țării, vorbim de temperaturi ușor negative, de la -3 -2 grade, – 4, – 5 în depresiuni, până la cel mult 2-3-4 grade tot în zona litoralului, pentru că în partea de sud a țării vorbim de valori minime de 0-1-2 grade în medie.

Ploaie, lapoviță și ninsoare

Vorbeam de o vreme în general închisă în regiuni extracarpatice Oltenia, Muntenia, Dobrogea, mare parte din Moldova, acolo unde cerul va fi mai mult noros, vom avea și precipitații, precipitații în general sub formă de ploaie, dar pe aici pe colo, prin zona Olteniei, din zona deluroasă, foarte probabil în zona Moldovei, posibil ca pe parcursul nopții de 1 spre 2 precipitațiile să se transforme și în lapoviță și ninsoare în zonele montane.

De altfel, vorbim mai mult de ninsori în zona montană înaltă, la altitudini de peste 1.500-1.700 de metri deocamdată, din soluțiile modelelor pe care le avem la momentul acesta nu sunt foarte însemnate cantitativ, deci nu cu depunere mare de strat de zăpadă”, a declarat Alina Şerban, meteorolog în cadrul ANM, la Antena 3.

Cum va fi vremea la Pitești

Miercuri, 29 decembrie, în prima zi din minivacanță, temperatura maximă va fi de 5 grade Celsius și va fi înnorat.

Ziua de 1 decembrie aduce la Pitești precipitații sub formă de lapoviță, iar temperatura maximă nu va depăși 4 grade Celsius.

Va fi o vreme în general închisă. Temperatura minimă se va situa în jurul valorii de 1 °C.

Foto descriptiv

555 X 222 CAPRA

Comentarii

570 X 90 CUMPANA 3