NOR CURIER 930X122

barieră

Schimbare în oraș: Bani dați indiferent de oră și de zi

Schimbare în oraș: Bani dați indiferent de oră și de zi

Citiți și: Gentea anunță o nouă investiție majoră în Pitești!

Săptămâna aceasta, joi, 25 ianuarie, va avea loc ședința ordinară a Consiliului Local al municipiului Pitești.

Printre altele, se va discuta aprobarea unui proiect de hotărâre inițiat de primarul municipiului, privind anumite parcări publice.

Citiți și: Pitești. Veste excepțională! Toată lumea se va bucura

Acest proiect constă în dotarea unor parcări publice cu sisteme de bariere automate și taxă obligatorie în valoare de 3 lei pe oră.

Barierele vor fi amplasate în parcările  din spatele Teatrului Alexandru Davilla, zona pub- ului Pavone, cât și în cea foarte aglomerată din fața Finanțelor Publice.

Vă reamintim că în Pitești, taxa pentru parcare plătită la parcometru este în acest moment de 2 lei pentru o oră.

Iar prin aplicația TPARK de 2.17 lei (diferența se datorează comisioanele aferente aplicației).

Programul de funcționare al parcărilor sus-menționate va fi non-stop.

Diferit de programul actual de funcționare al parcărilor:

Luni – Vineri 08:00 – 18:00; Sâmbătă – 08:00 – 14:00; Duminică – Gratuit

Astfel, utilizatorii viitoarelor parcări vor trebui să achite, indiferent de oră sau de zi, taxa aferentă timpului de ocupare al locului de staționare.

Instituțiile aflate în subordinea Primăriei piteștene, SPEP împreună cu ADP, vor asigura amenajarea corespunzătoare a parcărilor cu plată nou înființate.

Unde se duc banii din parcări?

Veniturile acumulate din taxele de parcare în spațiile alocate vor fi redirecționate ca o contribuție financiară  către bugetul autorității locale.

Această măsură va asigura o utilizare eficientă a resurselor urbane și va sprijini inițiativele de îmbunătățire a infrastructurii locale.

Această implementare are ca obiectiv principal instituirea unui sistem robust și continuu de taxare pentru utilizarea spațiilor de parcare.

Primăria Municipiului urmărește, prin această implementare, să asigure un flux constant de venituri și să optimizeze gestionarea acestor facilități urbane pe termen lung.

Schimbare în oraș: Bani dați indiferent de oră!

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Un comentariu

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90