Donaris 930 x 122

contrate de muncă

Schimbare pe piața muncii din România

Parlamentarii vor să introducă în Codul Muncii un nou tip de contract de muncă cu un număr minim, de zero ore, pe săptămână, potrivit digi24.ro

Citiți și: Ședință cu scandal! S-au făcut presiuni

Astfel, angajatorul nu va fi obligat să garanteze un număr minim de ore, iar angajatul va fi plătit atât cât muncește.

Acest proiect este inițiat de mai mulți senatori PSD.

Un astfel de contract oferă angajaților drepturi similare celor dintr-un contract de muncă obișnuit, precum plata concediilor de maternitate/ paternitate, concediu de odihnă și asigurări de sănătate.

Drepturile salariale se acordă în funcție de orele lucrate, potrivit numărului de ore consemnate de angajator în pontaje.

Pe lângă toate aceste avantaje, angajații beneficiază în primul rând de flexibilitatea programului.

Printr-un astfel de contract se urmărește rezultatul orelor de muncă și nu numărul de ore lucrate, spun inițiatorii.

De asemenea, acest tip de contract prezintă beneficii și pentru persoanele care practică activități periodice precum consultanță juridică sau tehnică, zilieri sau grădinari, deoarece astfel aceștia ar putea fi introduși în câmpul muncii, mai relatează sursa citată.

Adaptarea de care au dat dovadă angajații și angajatorii în perioada pandemiei au demonstrat faptul că programul de muncă poate fi și flexibil.

Foto principal: descriptiv/ Sursă: observatornews.ro

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Un comentariu

  • Paul Stefancu spune:

    Era si timpul. De acum as dori ca toti parlamentarii sa fie trecuti la contracte cu zero ore munca ca si asa imping vantul de 32 ani incoace.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90