EcoMoto 930×122

prognoza meteo

Schimbare radicală! Alertă de vreme extremă!

Schimbare radicală pentru luna octombrie. Meteorologii anunță temperaturi neobişnuit de mari pentru această perioadă a anului.

Citiți și: În sfârșit! Vestea mult așteptată a venit de la meteorologi!

Potrivit caracterizării climatice a lunii în curs, publicată de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), octombrie este cea mai stabilă lună de toamnă, vremea menţinându-se însorită pe parcursul mai multor zile, chiar dacă nopţile vor deveni tot mai reci şi în majoritatea zonelor ţării va apărea fenomenul de brumă.

Specialiștii avertizează că uneori, din cauza pătrunderii unor mase de aer tropical pe teritoriul ţării, în luna octombrie se mai pot înregistra temperaturi maxime ce depăşesc 35-38 de grade Celsius.

Citiți și: ANM a schimbat total prognoza! Fenomenele extreme lovesc fără milă

„Ţara noastră se află mai mult sub influenţa maximului barometric est european, iar dorsala anticiclonului Azoric se retrage treptat spre vestul continentului. 

Din cauza modificării distribuţiei centrilor barici pe continent, dar şi reducerii duratei de strălucire a soarelui, temperaturile medii lunare din această lună sunt, în general, cu 5-7 grade Celsius mai mici decât cele din luna septembrie”, precizează specialiştii ANM.

Estimările meteorologice emise pentru intervalul 3 – 31 octombrie 2022 de ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată, publicate de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), arată că valorile termice vor fi apropiate de normalul perioadei, iar cantităţile de precipitaţii estimate pentru acest interval vor fi, în general, deficitare pe întreg teritoriul României.

Foto descriptiv

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90