930×122 CUMPANA 5

dezvoltatori

Schimbări importante în sectorul imobiliar

Schimbări importante în sectorul imobiliar

Pentru că pe piață au început să apară tot mai des dezvoltatori imobiliari persoane fizice, parlamentarii modifică legislația în așa fel încât și aceștia să poată să acorde credite, conform unei legi oficializate.

Este vorba de mecanismul ce permite achitarea locuințelor în rate direct la dezvoltatorii imobiliari. Totodată, dezvoltatorii imobiliari vor fi supravegheați mai îndeaproape de Protecția Consumatorilor.

Măsura este inclusă în Legea 134/2023, care intră azi în vigoare, după ce marți a fost publicat documentul în Monitorul Oficial.

Documentul prevede includerea PFA-urilor printre dezvoltatorii imobiliari care pot acorda credite.

Mai precis, definiția dezvoltatorului imobiliar, care până acum se referea doar la persoanele juridice, acoperă inclusiv PFA-urile. Aceasta arată, mai nou, așa: „persoana juridică sau persoana fizică autorizată potrivit legii care efectuează toate operaţiunile imobiliare în vederea construirii, finalizării şi predării către beneficiari a unor locuinţe, precum şi coordonarea surselor de finanţare necesare realizării acestor operaţiuni”. Automat, asta înseamnă că dezvoltatorii imobiliari persoane fizice sunt incluși (implicit) în definiția creditorilor nonfinanciari.

Mai multe detalii pe marginea subiectului, AICI

 

555 pe 222 COSTACHE

Comentarii

2 comentarii

  • Arw spune:

    Daca dadeau o lege prin care ii obliga sa garanteze cu libertatea lor locuintele vandute, intelegeam, era bună. Poate ii speria si construiau mai bine. Altfel, ce lege e asta?

  • gicu spune:

    Si pana la lege le vindeau din proiect, constructii in curs, cu „promisiune de vanzare”. Unii mai fac cate un etaj in plus si … asteapta receptia. A mai fost si un dezvoltator italian…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

New Profesional Consult 570×90