930×122 CAPRA 5

schimbări cod rutier

Schimbări majore în Codul Rutier!

Codul Rutier a suferit numeroase schimbări, pedepsele pentru șoferii care circulă cu viteză prea mare și cei agresivi devenind mult mai dure.

Citiți și: Noul marcaj rutier din România care te poate lăsa fără permis

Totuși, deputații din Comisia de Transport au relaxat deja o mare parte dintre sancțiuni.

Este vorba despre pedepsele pentru șoferii agresivi.

Deputații din PNL, PSD și UDMR au votat pentru eliminarea articolului conform căruia șoferii agresivi sunt pedepsiți, iar conducătorul auto era sancționat cu suspendarea permisului timp de 30 de zile.

De asemenea, șoferii care circulă cu mai mult de 70 de kilometri la oră peste viteza legală, vor scăpa doar cu o dovadă care le dau drept de circulația două săptămâni.

„Şi au mai scos o serie de prevederi care erau pentru o contravenție foarte gravă: depășirea cu peste 70 de km pe oră a vitezei de circulație. Haideți să ne imaginăm o situație în care avem o cursă ilegală de mașini în centrul unui oraș, unde sunt pietoni pe margine, 200 de km pe oră prin București sau prin Timișoara, să spunem. Poliția îl oprește, îi suspendă dreptul de a conduce patru luni.

Noile măsuri pe care le introdusese guvernul prevedeau că dovada înlocuitoare a permisului de conducere este fără drept, deci au mers cu 200 km pe oră prin oraș, nu mai pleci cu mașina de acolo.

Domnii din comisie și de la PSD, PNL și UDMR nu pot să circule cu viteză legală în România, că altfel nu se înțelege de ce sunt atât de împotriva unor măsuri care înseamnă pur și simplu respectarea regulilor”, a atras atenția Cătălin Drulă, președintele Comisiei de Transporturi și fost ministru al transporturilor.

Foto descriptiv

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

8 comentarii

  • Romi spune:

    Principalii beneficiari ai acestor noi reglementari sunt loazele care le-au votat. Cei care cred că legile se fac pentru binele general sunt, cel puțin, naivi.

  • barney spune:

    Probabil acești așa-zis politicieni, care, zic ei, ne reprezintă și ne apără, se teme că vor remane pietoni dacă se spala ele prevederi din codul rutier. Ne miram de că avem cei mai mulți morți din UE și că un cocalar nesimțit, cu un cazan legat cu sârmă te sfidează și te amenința pe drum.

  • Ionuț spune:

    Legile erau foarte bine gândite,dar cei vizați parlamentarii și acoliții lor sunt cei care încalcă primii legislația,ei se cred tot timpul deasupra legii, așa că le-au modificat în favoarea lor. Rușine să le fie !

  • Mircea spune:

    SINCER din 1990 și până în Prezent , Singura și Unica Preocupare a Unora a fost , pe Codul Rutier , La EL au avut tot felul de Inițiative și Amendamente ori cum se numesc .

  • Mihai spune:

    Daca tot îi interesează doar codul rutier sa aplice legile din irlanda.Aici nu conduci autoturismul fara să fi trecut pe asigurare sau să fi proprietar cu asigurare pe numele tau.Asigurarea pune un cip pe mașină care te obliga la respectarea vitezei de deplasare Ajuta financiar și merită

  • Cornel Ciobirca spune:

    Gata am gasit motivația si dam si exemple.Curse organizate noaptea ilegal, sa se ocupe politia sa nu i lase nu ss doarmă noaptea nu stiu prin ce cotloane.

  • Fost garcea spune:

    Este penibil ca trăim intro tara europeana. Numai la noi se poate face asa CV. Garcea face legi iear papagali politici le votează. Într-o tara civilizata precum multe altele, vezi Austria, Ungaria radarele sunt ffff rare, la noi prin toți copacii le găsești puse. Un spirit de gluma. Mergi pe e 85 și vei vedea citi de garcea găsești cu radare. Oare acești milițieni plătiți din bani publici nu pot sa fie în teren ptr dirijare și defluitizarea circulației, decit pe radare. În București au mai apărut circulația lui mucusor Dan? Acești polițiști nu sunt mai bine puși sa vegheze de liniștea noastră, de tilharile care se fac, de spartul autoturismelor ect. Mai politic șchiop aveți noroc cu cetățeni care nu știu sa va aleagă. Rușine nație Romina care ați distrus totul cu politicul. Îmi cer scu, e dacă am jignit pe CV sau vad lucrurile asa.

  • Florin spune:

    Cu mașini neinscripționate de ce stau la pândă cu radarul!!!???

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3