New Profesional Consult 930 x 122

agenți economici

Schimbări majore la blocul ,,Mobilux”. Piteștenii surprinși total

Schimbări majore la blocul ,,Mobilux”. Piteștenii surprinși total

Citiți și: LIVE, ACUM! Irina Rimes și Zdob și Zdub, show electrizant la Simfonia Lalelelor

În anumite zile din an, se transformă într-o adevărată ,,expoziție” florală. În ziua de 15 august, cea de Sfânta Maria.

Ori pe 15 septembrie când începe anul școlar. Pe 1 și 8 martie. Și cu alte prilejuri. La marile sărbători, ,,coridorul” blocului ,,Mobilux” era asaltat de piteșteni.

Citiți și: S-a anunțat! Transport gratuit cu autobuzele Publitrans

Obișnuință

Așa s-au petrecut lucrurile aproape treizeci de ani. S-a împământenit ideea. Cine avea nevoie de un buchet de flori, se cuvenea să meargă la ,,Mobilux”. Aici erau cele mai multe florării adunate la un loc.

Oferta variată

Oferta era variată, bogată. Desigur, au apărut florării și în alte zone, prin cartiere. Dar din obișnuință, mulți piteșteni se îndreptau la nevoie tot spre ,,Mobilux”.

Se face curățenie

În curând totul va fi altfel. Primăria a pus în vedere agenților economici să își desființeze chioșcurile în care își desfășurau activitatea. ,,Curățenia” care se face la ,,Mobilux” este partea a unei acțiuni de mare amploare.

Citiți și: Pitești. „STOP chioșcăreala!” Dispar toate! Barăcile cu flori, la rând!

Gata, dispar!

Procesul de degajare a locului deja a început. Micile construcții din termopan dispar una câte una. Locurile în care au fost florăriile rămân libere. Doar urmele lăsate mai stau mărturie despre ceea ce a fost cândva.

Cineva tot rămâne

Piteștenii care trec pe coridor văd schimbarea. Sunt surprinși.

Intuiesc că vine rândul altor florării să devină amintire. Totuși realitatea este alta.

Nu dispar chiar toți florarii! Există excepții. Micii întreprinzători care au chioșcul ,,lipit” de imobilul de locuințe! Ei se află pe spațiul asociației de locatari, nu pe domeniul public. Ca atare, Primăria Pitești nu are nicio putere!

Afacerea nu moare

Deci chioșcurile nu dispar în totalitate. Chiar dacă aceasta este intenția administrației locale. Perdanții nevoiți să își care ,,catrafusele”, pot să își desfășoare activitatea. Însă în altă parte.

Condiții mai bune

Proprietarul unei florării urmează să își închidă și el activitatea.

Nu știe dacă va mai fi în ziua de 15 august la ,,Mobilux.”

Regretă schimbarea.

De ani și ani, își formase clientela. Era căutată mica lui florărie. Își va face ,,bagajele” și se va muta.

,,Primăria vrea să fie toate florăriile la fel. Asta nu e rău. Vor fi mici construcții moderne, cu condiții mai bune pentru oameni. Nu știu cât de bune și pentru flori pentru că e vorba despre aer, temperatură, umiditate”, ne spune omul în timp ce rânduiește niște trandafiri.

Pe strada Griviței

Bărbatul este resemnat. Totuși încrezător că va fi bine.

Își păstrează o doză de optimism. I s-a spus că poate opta pentru un astfel de chioșc modern care va fi pe strada Griviței.

Speranța lui și a celorlalți florari care se vor muta acolo vine din faptul că vadul comercial e bun.

Trafic intens

Pe strada Griviței este un trafic pietonal intens. Vânzarea florilor poate va merge bine. Mai ales cu prilejul marilor sărbători. La începutul anului școlar, apoi pe 1 și 8 martie…

555×222 grota rece

Comentarii

10 comentarii

  • Eduard spune:

    să dispară și țigănia din bazarul Gh Lazar și barăcile de la ruși nici mașină de pompieri nu are loc să treacă în cazul unei intervenții nu mai vb de zgomot și aglomerația creeata zilnic in acea zona

  • Dolly spune:

    nu știu ,dar parca se golește tot în Pitești .Nu zic că nu o fi bine la ceea ce se face,dar…dar daca intri in pasajul de la Magnolia zici că este după război…Spatiile Sint goale de 3 ani,iar Primăria nu face nimic, fiindcă Sint spatiile primăriei…In pasajul de la Proiectări s-au stricat barăcile,urme oribile rămasă, iar în spațiile rămase este o oribilitate…
    Se golește totul…se golește din se pustiește totul…
    Oare asta reprezintă curățenia orașului???
    Sau se dorește alt tip de tonete, că deh…au expirat cele de la Pendiuc. (!?!?!?!?!)
    Hai sa facem curățenie dar sa nu golim totul,sa raminem pustiiți…

  • Silviu Fagarasu spune:

    Pitești -ul a fost de vre-o 50 de ani (poate mai mult..?!) orașul florilor… După părerea mea fiecare activitate care presupune „flori” , chiar și comercializarea acestora, ar trebui încurajat. Lipsa de interes în abordarea urbanistică de ansamblu (vedeți ce arhitecți sunt la primărie), a municipiului, are consecinte in greșita organizare a unor spații… De ce nu faceți un concurs de proiecte urbanistice pentru Pitești domnule primar…?! Poate vin tinerii arhitecți urbaniști cu idei… Amenajarea urbanistică are trei componente… Trecut, prezent și viitor… Din câte știu, in Pitești au mai fost concursuri de proiecte… Multe dintre ele au fost preluate, cu toate că nu s-a ținut cont de dreptul de autor, dar asta este o altă discuție…

  • Daniel spune:

    Aceasta activitate de “curatenie” ar trebui inceputa in aceasta administratie vanatoare de like-uri pe fcbk , care nu tine cont de cetatean ci doar de imagine si aplaudaci ! Sa inchizi activitatea unor oameni dupa atatia ani pe motiv de curatenie si sa fi “surd” la propunerile lor este o dovada a lipsei de viziune , a nepasarii . Acel pasaj nu este domeniul public , asa cum nu este nici gangul !!! Acel pasaj era plin de viata prin activitatea pe care acei oameni o desfasurau . In orasul florilor pe o alee se vand flori si spunem ca “ am facut curatenie “ !!! In toate marile orase sunt incurajati micii “buticari” care au activitati specifice zonelor , iar la noi in orasul florilor inchidem florarii! Avem terase deschise pe domeniul public , dar inchidem florarii pe alei si ne dam mari pe fcbk ce am “realizat” .
    Marea “realizare” este ca 6 sau 7 familii ( insignifianti ca numar de votanti) au fost trimise acasa , fara sa se tina cont ca nu este domeniu public , ba mai mult de atat oamenii erau dispusi sa modernizeze locatiile !
    Pitesti – orasul florilor!

  • Adrian spune:

    Este foarte adevărat comentariul despre mizeria și zgomotul din bazarul Gh. Lazăr.
    Sa nu mai vorbim despre activitățile comerciale care se desfășoară pe trotuarele publice,din aceasta cauza copiii fiind nevoiți sa meargă la școală pe partea carosabilă.

  • Liliana spune:

    în piața ceair nu i vede primarul pe vânzătorii de țigări și mizeria care este in piata. La mobilulx florile dădeau un aspect frumos zonei
    primarul nu vede mozaicul spart și cu gropi din zona mobilulx că acela dădea un aspect urat zonei

  • Paul spune:

    Aveți ceva cu florile și florariile?
    Degajati spațiul public,de niște chioșcuri inofensive și care nu arătau chiar rău.
    Sper ca nu uitați să eliminați amprentele acestor construcții.
    Când, analizați situația „Vulcanizarilor auto” de pe Calea Craiovei?
    Acolo,se fac activități economice pe trotuar și prima bandă de circulație.
    Deseori,pietonii sunt nevoiți să circule pe prima bandă/pe carosabil,punându-și viața în pericol.
    Acolo,sunt probleme mult mai grave de legislație în construcții: autorizații de construcție, respectarea proiectelor privind amplasarea construcțiilor.
    Atenție la securitatea vieții cetățenilor!

  • Pitesti spune:

    O decizie in ceeace priveste ,,Bazarul Gh. Lazar”, pe cand? Pe langa aspectul de targ permanent, cu un aspect neingrijit, in centrul orasului, comerciantii au iesit cu spatiile in strada, fiind inaccesibil, de cele mai multe ori, de intrat cu masina spre locul de resedinta din cauza produselor expuse si a chioscurilor .
    Sigur, acei oameni traiesc din aceasta activitate, dar o pot continua in alt spatiu care sa le fie pus la dispozitie si nu intre blocuri, unde este stramt, locuri de parcare putine…Cei care obisnuiesc sa achizitioneze produse gen ,,bazar,, o pot face si din alt loc, eventual unul nou , organizat,cu o astfel de destinatie..Solicitari au tot fost facute, in van pana acum.

  • Casian spune:

    … o afacere in sine cu noile chioscuri…

  • Vasi spune:

    astia de va bucurati aiurea, sa va vad unde comandati repede o coroana cand v-o muri cineva ….

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90