NOR CURIER 930X122

universitate din pitești

Schimbări uriașe la Universitatea din Pitești

Universitatea Politehnica din București (UPB) se află în discuții pentru preluarea Universității din Pitești, potrivit edupedu.ro.

Citiți și: Profesor de la o universitate de prestigiu, reținut de DNA pentru luare de mită

Și rectorul UPB, Mihnea Costoiu, a confirmat aceste informații pentru sursa citată.

Nu ar fi vorba numai despre Universitatea din Pitești (UPIT), deoarece UPB se află în discuții cu mai multe instituții de învățământ superior.

Universitatea Politehnica din București este o instituție de învățământ superior de stat din București, România, înființată în anul 1864. Totodată, este cea mai mare universitate tehnică din țară.

Pe de altă parte, Universitatea din Pitești, fondată în anul 1962, are profil generalist, având atât facultăți tehnice cât și cu profil socio-uman.

Și în trecut UPIT s-a aflat în subordonarea Institutului Politehnic Bucureşti, actuala Universitatea Politehnica din București.

În anul 1991, a devenit autonomă şi a primit denumirea de „Universitatea din Piteşti”.

Universitatea din Pitești este condusă de rectorul Dumitru Chirleșan.  Pe 17 februarie 2020,  comunitatea academică l-a ales pe acesta în funcția de Rector al Universității din Pitești, pentru mandatul 2020-2024.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Un comentariu

  • pcc spune:

    “comunitatea academica “ , chirlesan un hot de 2 lei care distruge in fiecare zi UPIT

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90