930 x122 grota rece

anul școlar 2019-2020

ȘCOALA AR PUTEA ÎNCEPE MAI DEVREME

Școala ar putea începe mai devreme. Elevii ar putea să înceapă cursurile mai devreme cu o săptămână din anul școlar 2019-2020. Este o propunere venită din partea mai multor părinți, elevi și cadre didactice.

Citiți și: Argeș. Scandalos ce s-a întâmplat la o școală!

Propunerea prevede ca școala să înceapă pe 9 septembrie și să se termine pe 12 iunie 2020. Pentru a intra în vigoare, proiectul trebuie să fie aprobat de Ministerul Educației.

Și structura anului școlar ar urma să fie modificată: primul semestru să aibă 15 săptămâni de cursuri, iar al doilea, 20 de săptămâni. Vacanța intersemestrială, vacanță care în acest an a fost în luna februarie, ar urma să aibă loc în perioada vacanței sărbătorilor de iarnă, potrivit propunerii părinților, elevilor și profesorilor înaintată Consiliului de Dialog Social.

Citiți și: Luni, 8 ianuarie, începe școala! Când va fi următoarea vacanță în Argeș

În schimb, Ministerul Educației vrea ca primul semestru să aibă 14 săptămâni (16 septembrie – 20 decembrie), iar al doilea semestru, 21 de săptămâni. Școala ar urma să se încheie pe 19 iunie.

Preșcolarii și elevii din ciclul primar vor avea, conform Ministerului Educației, o săptămână de vacanță în perioada 26 octombrie – 3 noiembrie. Vacanța de iarnă va avea tot trei săptămâni. Ministerul Educației ar fi de acord, însă, cu propunerea ca vacanța intersemestrială să aibă loc tot în vacanța de iarnă.

La început de aprilie, elevii vor avea încă o vacanță, cea de primăvară, de 2 săptămâni.

Pentru ca una dintre cele două propuneri să intre în vigoare, ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, trebuie să adopte ordinul cu privire la structura noului an școlar.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3