New Profesional Consult 930 x 122

vechime în muncă

Se adaugă o nouă perioadă la vechimea în muncă!

O nouă perioadă este considerată vechime în muncă. Această măsură se aplică la nivelul întregii țări.

Citiți și: Veste uriașă pentru profesori!

Guvernul a stabilit ca perioada concediului paternal să fie considerată vechime în muncă.

Această perioadă este deja luată în calcul în ceea ce privește pensia de stat și șomaj, dar și pentru alte drepturi, notează Capital.ro.

„Perioada concediului paternal constituie vechime în muncă și în serviciu, precum și în specialitate și se are în vedere la stabilirea drepturilor ce se acordă în raport cu acestea, cu respectarea prevederilor Legii nr. 200/2004 privind recunoașterea diplomelor și calificărilor profesionale pentru profesiile reglementate din România, cu modificările și completările ulterioare”, arată OUG 117 din 2022.

Angajații din România care aleg să își ia concediu paternal trebuie să știe că această perioadă nu va afecta negativ perioada privind stagiul de cotizare, deoarece nu se va considera întrerupere.

Când afectează perioada de concediu paternal

Totuși, perioada de concediu paternal va avea efecte în ceea ce privește recunoașterea diplomelor și a calificărilor profesionale, potrivit declarațiilor făcute de consilierul juridic Dan Năstase, pentru sursa citată.

„Și aici vom corobora aceste dispoziții cu cele prevăzute de Codul muncii și cu cele privind recunoașterea diplomelor și calificărilor profesionale pentru profesiile reglementate din România, inclusiv în privința accesului ori exercitării unor activități într-un alt stat membru.

Avem în vedere toate situațiile în care se face referire la vechimea în muncă, serviciu și specialitate. Deci, perioada în care salariatul beneficiază de concediu paternal reprezintă vechime în muncă și se va regăsi în extrasul din Revisal și în adeverința eliberată, la cerere sau la încetarea contractului de muncă, de către angajator”, spune consilierul juridic.

Foto descriptiv

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Un comentariu

  • Niculae.constantin1961@gmail.com spune:

    De ce după ce a venit decizia de pensie și ai mai lucrat.aceasta perioada cu toate drepturile se ia în considerare la 65 ani?.normal trebuie recalculare până când ai anchetat contract munca.nu la 65 ani.mai ales daca ai peste 40 ani de munca

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90