Donaris 930 x 122

limitare viteză

Se discută limitarea vitezei de circulație la 30 de km/oră

Se discută limitarea vitezei de circulație la 30 de km/oră.

Potrivit Capital.ro, Primăria Iași a lansat în dezbatere publică un proiect care ar putea obliga șoferii să meargă cu cel mult 30 de km/h, pe prima banda, pe bulevardele mari, după modelul Parisului.

Scopul acestei măsuri ar fi încurajarea oamenilor să folosească și alte mijloace de transport, mai puțin poluante, cum ar fi bicicletele sau trotinetele.

Acest proiect inițiat se află în dezbatere publică până pe 6 august.

După consultarea publică, proiectul va fi introdus pe ordinea de zi în Consiliul local și ar putea fi adoptat până la sfârșitul anului.

Pilotul de raliu Alin Butnariu explică pentru Capital.ro că o astfel de propunere nu este foarte fericită și în context practic.

Pe prima bandă, de obicei pe bulevardele mari regăsim mașinile parcate, de asta din șase benzi mai rămân doar patru. (…) Dacă am avea o infrastructură cu mai multe scutere, mai multe microcaruri care, da, circulă cu o viteză, e, atunci, da, ar fi în beneficiul lor să avem o astfel de bandă.

Să mai băgăm încă o restricție care să determine traficul să meargă și mai încet, duce la ambuteiaje foarte mari care provoacă o poluare mai mare.”, declară Alin Butnariu.

Iașiul nu este singurul oraș mare care a gândit o astfel de măsură pentru șoferi, și la Brașov aflându-se în discuție același proiect.

Foto: descriptiv – Centru, Pitești

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3