EcoMoto 930×122

biciclete

PISTELE PENTRU BICICLIȘTI PRIMESC UNDĂ VERDE ÎN PITEȘTI

Primăria Piteşti a lansat anunţul pentru organizarea unei selecţii de oferte privind elaborarea unui studiu pentru amenajarea în municipiu de piste pentru bicicliști. Data limită de depunere a ofertelor este 15 octombrie, la ora 16, ofertele urmând să fie deschise o zi mai târziu, la ora 11. Termenul de execuţie a studiului este de două luni. Criteriul de atribuire va fi preţul cel mai redus, iar finanțarea se va face cu bani de la bugetul local. Valoarea estimată a contractului este de 4.500 de lei plus TVA.

Citiți și: Pitești. Accident grav, cu 2 mașini! Un copil a fost rănit

Până acum au fost realizate câteva piste pentru bicicliști (pe Calea Drăgăşani, în parcul Lunca Argeşului, în special în zonele locurilor de agrement), dar care nu rezolvă problema. Prin urmare, e nevoie de un studiu care să fundamenteze realizarea pistelor pe trasee viabile, care să poată fi folosite în deplasările de zi cu zi, nu doar pentru agrement.

Potrivit caietului de sarcini, studiul va propune realizarea pistelor conform normelor europene. Vor fi luate în calcul şi eventualele legături cu comunele limitrofe, care fac parte din zona metropolitană, dar şi rute mai puţin folosite, care ar putea conduce la un trafic mai rapid sau mai în siguranţă. Precizăm că lungimea străzilor modernizate (asfaltate) din Piteşti este de 200 de km.

Citiți și: Traseu nou Publitrans special pentru Argeș Mall

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90