930×122 CAPRA 5

centura

Se închide Centura Piteștiului? Ce spune Gentea!

Se închide sau nu Centura Piteștiului? Este întrebarea care circulă în spațiul public și la care a răspuns, pentru publicația noastră, edilul Cristian Gentea.

Citiți și: Șofer imobilizat în trafic. Era căutat în toată lumea, dar l-au prins în Argeș

Iată ce spune primarul municipiului Pitești:

Centură, închisă doi ani de zile?

„Aseară, după ședința de Consiliu Local, cei de la ADP mi-au adus la cunoștință că există o solicitare – ei au spus din partea CNAIR, până la urmă am aflat, aseară târziu că e din partea constructorului (n.r. constructorul viitorei autostrăzi Pitești-Sibiu).

Citiți și: Tot ce e mai frumos în lume este la SIMFONIE!

Am luat legătura și cu Ministerul Transporturilor, și cu CNAIR, nu știau absolut nimic. Intenția este de a obține aviz de la noi ca să întrerupă circulația pe Centură timp de doi ani de zile, din decembrie 2022, de la imediat după coborârea la Podul Viilor, după mall, cu devierea întregului trafic, deci să faci dreapta, treci peste Podul Argeș, o iei pe Calea Depozitelor, te duci pe Calea Depozitelor până la Bascov. Nu e de ajuns că e blocat traficul, îl mai aduce și pe cel de pe autostradă.

Iar la întoarcere, la fel, același traseu, venind tot de pe Calea Depozitelor, și te duci, treci frumos pe la Podul Viilor, treci peste pasarelă, te duci în giratoriu la Bazinul Olimpic, întorci acolo, treci iar podul țși te uric pe autostradă.

„A zis că s-a nenorocit!”

Astăzi, acel reprezentant al constructorului s-a întâlnit cu cei de la ADP, i-au spus că miercuri să fie la Primărie să vorbească cu mine, l-au dus la podul de pe Calea Depozitelor, i-au arătat în ce hal este, este expertiză, trebuie demolat,  pentru că noi avem proiect pe Anghel Saligny. Va fi refăzut complet. Are găuri în el, în niciun caz nu se poate circula cu mașini cu tonaj greu. Deci a și văzut, a și bătut puțin în retragere, a zis că s-a nenorocit, că toată documentația a trimis-o peste tot.

O variantă – pe Nicole Bălcescu?

Nu știu unde a trimis- peste tot că la Transporturi și la CNAIR nu știe nimeni nimic sau nu vor să îmi spună, nu știu. Că era ultima legătură, că peste tot în țară a rezolvat… Pe mine chiar nu mă interesează. Miercuri o să mă întâlnesc cu el, acum încearcă să le spună celor de la ADP că e altă variantă pe Nicolae Bălcescu. Adică noi ne chinuim pe N. Bălcescu cu semaforizare inteligentă, cu giratorii…și să băgăm tot traficul…ca înainte, cum era înainte!

Nu se va întâmpla acest lucru!

Deci ar fi…nu mai vorbim că 2 ani de zile, vă dați seama… Nu se va întâmpla așa ceva, eu miercuri am să mă întâlnesc cu firma respectivă, eu aseară am luat legătura și cu directorul general de la CNAIR, mi-a spus că nu știe de acest lucru și nu este de acord cu așa ceva, așa că nu se pune problema că se va întâmpla acest lucru în Pitești.  E vorba de o conexiune între autostrada nouă și această centură, care se face acolo, la ieșirea spre Budeasa. Să devieze traficul alternativ pe o bandă și cu asta, basta, în niciun caz prin Pitești!”. 

Precizările primarului Cristian Gentea vin în contextul în care, în spațiul public au apărut informații potrivit cărora traficul rutier ar urma să fie oprit pe Centura Piteștiului aproximativ doi ani de zile, ca urmare a unor lucrări pentru lotul 5 (Pitești-Curtea de Argeș) din viitoarea autostradă Pitești-Sibiu. Asta ar fi însemnat că absolut toate vehiculele să tranziteze Piteștiul.

Eco moto 555×222

Comentarii

10 comentarii

  • . spune:

    Astaldi/We build voi nu sunteți sănătoși la cap. Terminați cu prostiile astea. Oricum vă paşte rezilierea cât de curând că vă mișcați ca melcul. Afară cu italienii din România. Huuuuuo

  • Ursu spune:

    Nu am inteles nimic din acest articol, Pe Nicolae Balcesu un tir poate fi prins la cabina pe rosu la semafor iar jumatatea tirului pe verde,pe str. Depozitelor zici ca e razboiu din ukraina,numai gropi, in fine,circulatia innaceat oras este ca la Bagdad,sau ca in filmele cu stan si bran!

  • Anonim spune:

    Traficul în Pitești matale domnule Gentea l-ai dat peste cap cu semafoarele dumitale ! Renunța cit mai repede la ele !

  • Cezar spune:

    Semafoarele alea au creat un dezastru pentru circulația din Pitești, acum vor să ne nenorocească și cu trafic de autostradă prin Pitești. Daca Gentea accepta, dracu îl mai alege peste doi ani, când trebuie sa treci strada de mana cu cei mici printre tiruri. Mai repede mergi pe jos. Eu știu bine cum era traficul până să avem centura funcțională, acum înmulțiți mașinile cu 10 și vedeți voi rezultatul. Mzera gândire au italienii aia.

  • Geo spune:

    Domnule Gentea de ce nu ca dați demisia. Ați făcut din Pitești un oraș al infernului în circulație. PUG când e gata?

  • Costel spune:

    Pentru ca suntem o tara de idioți, nu o sa facem niciodată nimic.
    CNADNR (CNAIR), au hotărât sa facă drum expres Pitești – Mioveni, cu punct descărcare la Matrite Dacia, însă pt ca niște idioți, adică institutul pomicol + primăria Mărăcineni s-au opus, nu se mai face nimic.
    Ei bine, puteam avea o alta intrare în Pitești, în afara de Podul Viilor și se putea face acuma ceea ce cer cei de la Astaldi și CNAIR. Dar nu mai ai cum, sa va stea pomii în gât și sa dați explicații pt accidentele de pe maracineni și mai nou pt blocajele în trafic de la podul viilor, or ca vrei ni vrei, o perioada o sa se Pun în aplicare ceea ce cer cei de la astaldi. Tehnic, nu se pot lega cu tronsonul dou decât blocand o perioada, fie ea și scurta, zona bascov, unde va fi nod rutier.

  • Filip Dincă spune:

    Cu privire la circulația de pe Nicolae Bălcescu, sunt multe de remediat…semafor lângă semafor la 10 metri?…….
    . …..dar au fost și reușite! De exemplu, pe Calea Câmpulung m-am bucurat să aud că s-a reușit crearea unui mijloc de transport!.

  • Cristi spune:

    Italienii ăștia chiar cred că suntem în lumea a 3-a și pot face ce vor!Chiar sa mintă și să încurce și mai mult un oraș adus pe butuci din cauza echipei inteliGentea! Unde este fluidizarea circulației când sunt 10 semafoare de la Spitalul Militar la Argintez? A-ți stricat, pentru a cheltui aiurea cei 8 mil de euro! Îmi e rușine cu voi și sigur nu m-a reprezentați! Rămâneți la wc-ul vostru!

  • Banica Constantin Catalin spune:

    1. Desfiintarea semafoarelor, sa ramana giratorii, dar cu hasurarea intersectiilor. Cine opreste pe zona hasurata si blocheaza intersectia – amenda.
    2. Rezolvarea cat mai curand pentru intrari noi in Pitesti – dinspre Maracineni, in primul rand
    3. Hasurarea colturilor de intersectii sa nu mai parcheze „tot prostul’ sa putem avea vizibilitate
    4. Desfiintarea bordurilor si indreptarea trotuarelor pe strada Crinului – suntem de cascadorii rasului cu trotuare „in valuri” unde iarna se cade la greu !
    5. Proiect pentru largirea pe 4 benzi cu dublarea podului intre vama si Auchan
    6. Constituirea la nivel de primarie a unei comisii de experti care sa rezolve in permanenta probleme de „drum critic” pe baza programarii liniare si a teoriei grafurilor cu aplicatii in transportul din Pitesti dar si cu aplicatii in eficientizarea transportului de agent termic !

  • Georgescu ion spune:

    Ce este de făcut cu desfiitarea parcarilor pe B.dul Republicii dinspre autogar sud pa la semaforul de la Statia de autobuz C. A Roseti si pistele de biciclete pe trotuar prin dreptul intrarilor in curtea locuitorilor? Sa acroseze bicicletele/trotinetele autoturismele la intrarea in curtile locuitorilor? Unde duc aceste piste de biciclete? Bor circula calatorii spre gara pe biciclete? Care a fost ratiunea?

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3