New Profesional Consult 930 x 122

plafonarea prețurilor la energie

Se plafonează prețul la energie și gaze!

Luni, 17 ianuarie, premierul României, Nicolae Ciucă, a anunțat scăderea plafonului la energie electrică şi gaz şi creşterea limitei de consum.

Citiți și: Anunț crucial pentru români! Ce se va întâmpla cu prețul energiei în această iarnă

Aceste măsuri au fost luate în şedinţa de coaliţie și urmează să se aplice începând cu data de 1 februarie 2022.

DECLARAȚIILE PREMIERULUI NICOLAE CIUCĂ

„Am reuşit să ajungem la un acord astfel încât la energie plafonul să scadă de la 1 leu la 0,8 lei per KW.

De asemenea, limita consumului să crească de la 300 de KW la 500 de KW pentru care se calculează acest preţ, practic, reiese o compensare de 0,291 lei per KW, ceea ce va însemna că la consumator se vor percepe 0,68 bani pe KW.

Pentru IMM, pentru consumatorii mari, non casnici, va fi plafonat preţul la un leu pe KW.

La gaz plafonul va scădea de la 0,37 la 0,31 lei pe KW, iar limita de consum pentru cinci luni de zile va creşte de la 1.000 la 1.500 de KW.

De asemenea, se va aplica un discount de 40%, de la 33 la 40%, asigurându-se astfel un preţ de 0,221 lei per KW. Pentru IMM-uri, şcoli, spitale, biserici, industria alimentară se va asigura un preţ de 0,37 lei per KW”, a declarat Nicolae Ciucă.

Un alt lucru important care s-a decis este faptul că toate facturile emise greşit, peste un milion la număr, vor fi rectificate şi retrimise fără ca oamenii să fie debranşaţi sau să plătească penalităţi, conform spuselor premierului.

Foto descriptiv: Stiri din Mures

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Un comentariu

  • Mihnea spune:

    Cine plateste plafonarea?Statul?De unde are statul bani?Totul se va intoarce asupra omului cinstit care plateste taxe si impozite din munca lui!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3