Donaris 930 x 122

vaccin anti-covid copii

Se pregătește vaccinarea anti-COVID pentru copiii cu vârsta între 5-11 ani

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare, a anunţat marți, că au început pregătirile logistice pentru vaccinarea anti-COVID la grupa de vârstă 5-11 ani.

Acesta a mai declarat faptul că, vaccinul Pfizer urmează să fie autorizat pentru această categorie de vârstă spre sfârșitul acestei săptămâni, cel mai probabil pe 26 noiembrie. Și vaccinul de la compania Moderna va primi recomandarea de autorizare pentru grupa de vârsta 6-11 ani, cel mai probabil la mijlocul lunii decembrie.

De asemenea, Valeriu Gheorghiță a precizat că au fost identificate și cabinete de vaccinare unde copiii se pot imuniza.

Situaţia preliminară legată de numărul de cabinete de vaccinare adresate copiilor cu grupa de vârstă 5-11 ani: sunt identificate circa 45 de cabinete în unităţile sanitare şi alte 135 de cabinete de vaccinare în centrele unde, în momentul de faţă, se foloseşte vaccin de la compania BioNTech/Pfizer. Aceste situaţii vor fi în dinamică şi pe măsură ce vom avea o finalizare a numărului de cabinete, o vom comunica”, a declarat coordonatorul campaniei de vaccinare.

În platforma naţională de programare, la fiecare centru de vaccinare, se va menţiona dacă se pot administra şi vaccinuri pentru grupa de vârstă 5-11 ani.

Foto principal: digi24.ro

[555x222px]Destinatia_Ideala_Toamna_ePitesti

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441