NOR CURIER 930X122

cfr

Se pun bazele unui proiect extrem de ambițios pentru Pitești!

Se pun bazele unui proiect extrem de ambițios pentru Pitești!

Citiți și: Tot ce e mai frumos în lume este la SIMFONIE!

Edilul Cristian Gentea s-a întâlnit astăzi cu reprezentanți din Ministerul Transportului, Ministerul Dezvoltării și CFR, pentru a discuta transferul mai multor suprafețe de teren, aparținând Căilor Ferate Române, la domeniul public al municipalității.

Aceste suprafețe vor fi utilizate în proiecte de infrastructură rutieră precum:

Citiți și: Toată lumea o căuta pe Armina-Maria. Iar ea plecase la iubit!

– crearea unei infrastructuri rutiere paralelă cu N.Bălcescu, de la Universitatea C.Brâncoveanu la C.Dobrogeanu Gherea, care ar decongestiona traficul către Bascov;

– asfaltarea străzii Emanoil Bârzotescu (în Prundu Mic);

– crearea unei parcări (în zona Serelor de la Gară) și, implicit, trei benzi de circulație către centrul orașului (una dedicată transportului în comun).

Am participat astăzi la o întâlnire de lucru extrem de importantă pentru unul dintre cele mai ambițioase proiecte pentru Pitești: ne dorim transferul mai multor suprafețe de teren, aparținând Căilor Ferate Române, la domeniul public al municipalității!

Obiectivele noastre sunt:

– asfaltarea străzii Emanuel Bârzotescu, în zona Prundu Mic;

– realizarea variantei de deplasare rutieră, paralelă cu Bulevardul Nicolae Bălcescu, de la Universitatea „Constantin Brâncoveanu” la strada Constantin Dobrogeanu Gherea;

– trasarea a trei benzi de acces spre centrul municipiului, de la Gara Sud până la intersecția Maior Șonțu, cu parcare generoasă.

Am făcut încă un pas în această direcție, alături de Ionuț Cristian Săvoiu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, Vlad Ștefan Niculae, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării, și Ninel Cercel, director CNCF CFR SA – Sucursala Craiova, cărora le mulțumesc pentru suport!

Mulțumesc, de asemenea, pentru sprijin deputaților Simona Bucura Oprescu și Nicolae Georgescu!”, a transmis Cristian Gentea, în urmă cu puțin timp, pe Facebook.

Reamintim că, despre aceste proiecte edilul a mai discutat și în trecut, dar s-a lovit de un refuz din partea CFR la acea vreme. Subiectul pe larg, AICI – Pitești. Gentea, în război cu CFR: „Nu mai putem tolera!”

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

17 comentarii

  • Iulian spune:

    Extraordinar,ar fi un lucru de excepție, oricum Dl. Primar are o viziune ce nu a avut-o nimeni până acum din conducerea acestui oraș.

  • Anonim spune:

    Str Eremia Frigorescu cînd intră în reparații nenea Cristi ?

  • Anonim spune:

    Eremia Grigorescu am vrut să scriu ! Scuze !

  • Fier Florina spune:

    Felicitări de mult așteptăm un asemenea om pentru Pitești. Multe realizări frumoase vizibile.

  • Remus spune:

    Pitesti are nevoie de aeroport. Toate capitalele europene au un aeroport la apx. 100 km distanta, iar orasul nostru s-ar inscrie perfect in aceasta reteta de succes. (Vezi Luton/Londra, Beauvais/Paris sau Fiumicino/Roma).

  • Greta spune:

    Alte proiecte:
    – Telegondola zona Slava – Parcul Trivale
    – Lac de acumulare in zona râului din dreptul Vivo Mall si nu numai, cu vaporas și diverse mici ambarcațiuni.
    – Pasaj rutier suspendat ca legatura Calea Drăgășani- Centru.
    – Desființarea Grădinii Zoologice și înlocuită cu un Parc Exotic cu exponate exclusiv interesante gen pesti, pasari, cateva amfibii…. Acvariile mari și faine sau niște pasari flamingo care iarna sa stea în spatii închise, pinguini sau niște lei de mare cred ca ne-ar transforma și pe noi în zona turistica, nu doar de tranzit. Ursi, lupi, maimuțe vedem și prin alte părți.
    – Sectie de Egiptologie la Muzeul de Istorie. Cu o clădire în forma de piramida și în ea exponate de gen.
    – Piramida „din Prundu” reconstruita și demarate noi proiecte prin Fac de Biologie privind efectul de piramida, dar și un loc turistic de vizitat și cu o mica Gradina Botanica în interior și împrejurimi.
    – Îmbunătățire acces Cart Tudor Vladimirescu. Actuala e oribila, plus un mijloc mic de transport (microbuze).
    – Centru de Agrement, asemănător cu cel din Poiana Brașov dar mai mare.
    – Pârtie de ski și paralel săniuș, cu transport pe cablu sau banda, zona Metropolitana din jurul mun. Pitesti. Gasita o zona în acest sens, cu parcare mare locala și Centru închiriere echipament. Evident o pârtie ușoară ca medie nu cred că permite relieful, dar nu e exclus.
    – Introdus trăsură prin Parcul Trivale (ca pe litoral)
    – Renovata Casa Sindicatelor și mărită capacitatea. Schimbata denumirea în Sala Palatului Pitești.
    – Renovata chiar refăcută Școală Populară de Arta și Introdus secții noi. Cumva conectata cu Palatul Copiilor și asigurare transport școlari macar pana în Trivale. Dacă nu are parintele masina copilul nu mai ajunge acolo.
    – Amenajare Stadion Strand. Nu-mi place cel actual. Vestiare noi, moderne, săli de antrenament micuțe…
    – Cimitir pentru animale.
    – Cumpărate sau trecute din extravilan în intravilan terenuri din zona autostrăzii Pitesti-Bucuresti. Multe. Înființarea pe ele ce nu mai e loc în oraș dar ar atrage inclusiv turiști. Exemplu: teren de golf.
    – Renovarea zonei Mobilux/Autoservirea Central (gang, pavele noi,…). Arata oribil.

  • Anonim spune:

    @ Greta – Cred ca traiesti intr-o lume paralela! :-))))) Auzi proiecte pentru Pitesti, partie de ski, cimitir de animale, lac de acumulare, piramida, teren de golf, etc… De ce nu si un cosmodrom? Si metrou? Si trotuare rulante? In plus, cum naiba nu observa nimeni ca primarul acesta anunta doar niste proiecte cu o finalizare la sfantu’ asteapta, asa face de cand a inceput mandatul, dar niciodata nu prezinta si terminarea vreunui proiect, cu exceptia carpelilor de strazi sau afaltarilor pe cativa zeci de metri, ici si colo? Ce-ar fi sa dea niste exemple si de lucruri importante terminate pana acum? Sau nu prea sunt?…

  • Anonim spune:

    @ Greta – …Aaaa, si cea mai tare, culmea culmilor, e aia cu flamingo la Pitesti! Dar niste pesti piranha, un arapaima, un pui de hipopotam sau chiar un delfin in rauletul din Centru n-ar fi „exotic”?

  • Cris spune:

    Unele bune,dar majoritatea nu.Nici chiar atunci cand va dau cetatenii mura in gura nu faceti !Trist dragi concetateni ca aduceti toti ingamfatii si incompetentii la decizie,pe banii nostri.Nu se fac nicaieri trei benzi sa aduci traficul in centru !Din contra ,s-a constatat ca ingustarea aduce reducerea lui si deci a poluarii.La noi ajung camioanele si autocarele pana la John,ca e zona industriala si autogara N si ne mai miram de poluare.Autogara treb mutata la marginea orasului,aprovizionarea sa se faca doar cu masini mici(sa-si faca depozite la marginea orasului si transfer de marfa din camioane),benzile trebuiesc ingustate si pusa vegetatie pe mijloc(asa scapam si de orbirea farurilor si de taiatul benzilor),o banda dedicata bicicletelor si unde sunt trei una transportului in comun.Fluidizarea se face prin interzicerea la stg(faceti pasaje pe sub unde chiar e nevoie de traversare),faceti parcari subterane in cartiere ca se bat oamenii(nu ai unde sa garezi cand cauti un stomatolog sau notar- o sa falimentati tot !).Pt cei de afara macar doua parcari in N si in S,la marginea orasului cu statii de autobuz acolo.Navetistii,fie macar si doar cei care-si duc /iau zilnic copii la scoala in oras aglomereaza si polueaza inutil de cel putin doua ori pe zi dus/intors.Cat puteti fi de incompetenti si ai dracu la mate sa tocati banii romanilor aiurea ?

  • Ciurea Rica spune:

    Pe cand reabilitatea aleei Schitului fin Gavana ca pare ca traim in balta Brailei?

  • Marian Neagoe spune:

    Oare centura de ocolire a municipiului Pitești, are șanse sa fie și ea reabilitată, ca arată că după război
    Este o strada de interes local, care ar mai decogestiona traficul în Pitești, dar datorita faptului ca este într-o stare deplorabila mulți o evităm

  • Tănase Ilie spune:

    In zona Eremia Grigorescu între blocurile P13-P10,încadrate de P14 la est și clădire fosta Someco(fost penitenciar),nu demolam garajele și facem o parcare supraetajata?Rezolvam parcarea blocurilor P10,P14,P13,eventual P15,P16.Multumesc.

  • Cetățean spune:

    Eu chiar nu va înțeleg când va răciți gura degeaba aici ca oricum primarului i se cam indoaie „armura” de cetățeanul care trebuie sa îl reprezinte și servească! Menționează zeci de proiecte ca se aproprie alegerile și neoficial este în campanie dar nu trebuie sa ne uitam decât ce a făcut de când este primar, adică nimic, a băgat 100 de semafoare și a strangulat zona Nord, a făcut la sensuri unice de nu a făcut nimeni niciodată în istoria României, nu pleacă urechea la cetățean și baga banii nostrii în proiectele care trebuiau sa fie pe bani europeni dar sanchi, cică nu au fost prinse inițial și trebuie suimentate cu banii nostrii! Tipic PSD, firmele de casa trebuie sa le răsplătească ca doar l-au pus primar. Pitestiul nu va mai vedea gloria de odinioară sau frumusețea care o știam niciodată! Păcat!

  • Florea Carmen spune:

    Felicitari pentru inițiativa, dar finalizarea Bazinului Olimpic când va fi? Totuși cred ca de patru ani se lucrează, dacă ne puneam mintea puțin îl construiam din temelii….( vezi Spitalul Mioveni ).

  • Un cetățean spune:

    Cum sa faci trei benzi sa ducă traficul către centru? Trafic care pe alocuri, odata ajuns în centru, se îngustează și într-o singura banda.
    De ce nu faceți și o parcare mare de tot în fata primăriei?
    Ca și asa ați betonat ca și cum ar urma sa fie autostrada acolo. Nu e păcat?
    Facem benzi de trafic rutier și parcări.
    Un trotuar când reparații? Îți rupi încălțămintea dacă vrei sa ieși la o plimbare pe tstrazile din Pitești. Toate sunt găurite, tăiate, etc…
    Mașinile parcate pe trotuare când le dați la o parte?
    Dacă vrei să-ți plimbi copilul în căruț, trebuie sa o faci pe carosabil în mare parte.
    Sa nu mai spun ca pe unele străzi, nici nu exista.
    Oraș european în 2023.
    Toate orașele din lume cauta sa decongestioneze centrul iar primarul nostru face trei benzi, ca mai ciupește și el ceva.
    Primarul nostru este anti-Pitești.

  • Marian spune:

    Anvelopati blocurile.. nu vă mai gândiți la prostii,ne cade tencuiala in cap.Cele de pe Aleea Teilor domnule primar zici că sunt din Ucraina bombardate.Faceti ceva util pt oameni nu prosteală ieftină.

  • Geo spune:

    Domnule Gentea cu Planul de Urbanism General ce faceți? Trebuia sa fie finalizat de doi ani. În trecut sau mai fost cheltuite vre o 15 miarde și tot nu s-a finalizate. Cred ca nu mai putem.astepta mult. Pitestiul se dezvolta haotic, fără spatii verzi , fără parcări la blocurile noi… Se dau autorizații fără a se respecta spațiul verde și zonele de parcare cu care ar trebui sa vina echipat edilitar un bloc nou. Cred ca nu aveți interes în acesta cauza, nu va preocupa dezvoltarea armonioasa, ci va prrocupa sa fiti sluga celor care construisc fara reguli.. Rușine!!!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3