New Profesional Consult 930 x 122

renuntarea la masca

    Se renunţă la mască în şcoli. „Dispare obligativitatea, va fi cu titlu de recomandare”

    Se renunţă la mască în şcoli. „Dispare obligativitatea, va fi cu titlu de recomandare”

    Citiți și: Autorităţile ne propun un „târg”: scăpaţi de mască dacă mergeţi la vaccinare

    Odată cu încetarea stării de alertă, se anulează atât toate restricțiile, cât și toate facilitățile din școli și universități. Dispare obligativitatea măștii pentru elevi, iar universitățile nu mai pot organiza cursuri online, scrie edupedu.ro.

    Sorin Cîmpeanu a precizat că nu este nevoie de abrogarea ordinului comun al Ministerelor Educației și Sănătății, care a reglementat până acum funcționarea școlii în timpul pandemiei COVID-19. Elevii nu mai sunt obligați să meargă cu măști la școală (masca se păstrează cu titlu de recomandare, alături de respectarea regulilor de igienă).

    „Ordinul comun este emis în baza Ordonanței de Urgență nr. 141 din 2020 și a Legii 55 din 2020. Ieșirea din starea de alertă echivalează cu faptul că acest ordin comun își încetează automat valabilitatea „, a precizat pentru Edupedu.ro ministrul Cîmpeanu.

    Încetarea stării de alertă înseamnă, în educație, „întoarcerea strictă la prevederile Legii educației nr 1/2011”, adică „se anulează atât toate restricțiile, cât și toate facilitățile”, a mai precizat ministrul.

    (Foto: descriptiv / Sursa: edupedu.ro)

    555 X 222 CAPRA

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 POSADA 3