New Profesional Consult 930 x 122

cod galben

SE SCHIMBĂ VREMEA ÎN ARGEȘ

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis două coduri galbene, care vizează și județul Argeș.

Citiți și: Argeș. Fenomene meteo periculoase în următoarele ore!

Cod galben 1

Interval de valabilitate: 14 aprilie, ora 6 – 14 aprilie 2020, ora 21.

Citiți și: România, lovită de ciclon. Cod Portocaliu de ninsori abundente

Fenomene vizate: intensificări ale vântului și predominant ninsori la munte.

În dimineața zilei de marți, 14 aprilie 2020, în Banat și Crișana, apoi treptat și în cea mai mare parte a Transilvaniei, nordul Munteniei și Oltenia, iar din orele după-amiezii și în Moldova, Dobrogea și estul Munteniei vor fi intensificări ale vântului, cu viteze în general de 55-70 de km pe oră.

Vântul va avea intensificări și la munte, unde se vor semnala precipitații mixte. În zona înaltă vor predomina ninsorile, iar rafalele vor depăși 70-90 de km pe oră, spulberând zăpada.

Se va depune strat nou de zăpadă în nordul Carpaților Orientali și, mai ales pe creste, și în restul masivelor montane.

Cod galben 2

Interval de valabilitate: 14 aprilie, ora 21 – 15 aprilie 2020, ora 6.

Fenomene vizate: intensificări ale vântului.

În Dobrogea, sudul Moldovei și în jumătatea estică a Munteniei vor fi intensificări ale vântului, cu viteze în general de 55-75 de km pe oră, iar în Carpații Meridionali și de Curbură, în special în zona înaltă, rafalele vor depăși 80-100 de km pe oră, spulberând zăpada.

Notă: în regiunile vestice, nordice și centrale se vor înregistra temperaturi minime predominant negative, astfel că pe arii relativ extinse se vor semnala brumă și local îngheț la sol.

SMART KIDS 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3