NOR CURIER 930X122

prognoza meteo

Se schimbă vremea radical!

Update, ora 11:47

Specialiștii ANM au emis două avertizări meteo, cod galben și cod portocaliu de ploi abundente și instabilitate, valabile până miercuri.

Citiți și: În sfârșit! Vestea mult așteptată a venit de la meteorologi!

Codul portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată este valabil începând de luni, de la ora 16.00, până miercuri, la ora 10:00.

Citiți și: ANM a schimbat total prognoza! Fenomenele extreme lovesc fără milă

În zonele montane și submontane vor fi perioade cu averse torențiale, iar în intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 40…60 l/mp și pe arii restrânse de peste 70…80 l/mp. Acestea vor fi asociate și cu descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină.

Codul galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată este valabil începând de luni, de la ora 12.00, până miercuri, la ora 10:00.

La munte, în Transilvania, Banat, Crișana, Maramureș, nordul Olteniei și nord-vestul Munteniei, mai ales după-amiaza și seara, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp și izolat 40…60 l/mp.

Știrea inițială, ora 11:15

După multe zile cu temperaturi caniculare, vremea intră într-un proces de răcire.

În unele regiuni din țară temperaturile vor scădea până la valori maxime de 24 de grade.

De asemenea, sunt așteptate și ploi, iar instabilitatea atmosferica va cuprinde cea mai mare parte a țării.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o prognoză meteo valabilă pentru următoarele două săptămâni (8 – 21 august), în fiecare regiune din țară.

VREMEA ÎN MUNTENIA

În majoritatea zilelor din perioada de referinţă (în special în 8 şi 9 august şi după data 17 august) va fi o vreme călduroasă, caniculară la câmpie, cu disconfort termic ridicat, astfel că media maximelor va fi de 30…35 de grade şi a minimelor de 17…21 de grade.

În intervalul 10-14 august, regimul termic va fi mai ponderat, cu temperaturi în general apropiate de cele climatologic specifice – ziua de 28…32 de grade, iar noaptea de 15…18 grade, mediat regional.

La începutul intervalului, local în nordul şi în vestul regiunii şi doar pe spaţii mici în rest se vor semnala fenomene de instabilitate atmosferică (averse și descărcări electrice).

Pe alocuri vor fi posibile ploi şi în jurul datei de 14 august.

VREMEA LA PITEȘTI

Începutul săptămânii aduce la Pitești temperaturi maxime de 31 – 32 de grade Celsius, dar și precipitații.

În intervalul 8 – 14 august sunt anunțate furtuni, în special după-amiază.

Temperaturile minime vor fi cuprinse între 16 și 19 grade.

Foto descriptiv

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90