Donaris 930 x 122

Alexandru Rafila

Se scumpesc medicamentele!

Într-o conferință de presă ce a avut loc ieri, 26 septembrie, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că medicamentele generice s-ar putea scumpi.

Citiți și: Scumpire istorică a medicamentelor!

Unul dintre motive ar fi creșterea costurilor la energie.

Noi nu avem în România decât producători de medicamente generice. Odată cu creșterea costurilor la energie în mod evident va avea un impact şi asupra costurilor acestor medicamente.

Citiți și: Șpagă cu … cârnați de Pleșcoi la Ministerul Sănătății

Am generat deja un grup de lucru care să se ocupe de acest lucru.”, a declarat Alexandru Rafila, potrivit antena3.ro

De asemenea, și împiedicarea dispariției unor medicamente ar putea genera scumpiri.

Punctual, ministrul a vorbit despre o reformă a prețurilor în contextul în care tot mai multe medicamente lipsesc din farmacii și spitale.

Spre exemplu, la Constanța toate operațiile au fost amânate din cauză lipsei medicamentului Neostigmină, folosit pentru trezirea din anestezie a pacienților.

Prețul mic al unor pastile ar duce la dispariția acestora, deoarece producătorii și distribuitorii nu mai văd piața de medicamente din România profitabilă.

„E important să avem medicamentele la cel mai mic preţ care face posibilă prezența medicamentelor pe piaţă şi nu cel mai mic preţ care duce la dispariția medicamentelor de pe piaţă.”, a mai declarat Rafila, conform sursei citate.

Foto principal: descriptiv

[555x222px]KV_Summer_epitesti

Comentarii

570 X 90 CAPRA 3