Donaris 930 x 122

consum

Se stinge lumina! Românii, obligați să consume mai puțină electricitate

O reuniune extraordinară a Consiliului de Energie a avut loc recent la Bruxelles, reuniune la care a participat și ministrul român Virgil Popescu.

Citiți și: Vești proaste pentru șoferi la pompele de carburanți!

Printre noile măsuri anunțate se regăsesc și: instituirea unei contribuţii de solidaritate din partea companiilor care activează în domeniul petrolului, gazului natural, cărbunelui şi al rafinăriilor, demersuri de reducere voluntară a consumului de energie electrică cu 10% cu o componentă obligatorie de 5% în orele de vârf.

„România a susţinut în ambele situaţii ca reducerea să fie voluntară, dar din păcate, în cazul orelor de vârf, doar Bulgaria, Grecia, Croaţia şi Ungaria au fost alături de noi.

Citiți și: VEȘTI DE ULTIMĂ ORĂ DESPRE PREȚURI

În schimb, am obţinut flexibilităţi suplimentare privind modul de identificare a orelor de vârf la nivel national”, a anunţat ministrul Energiei, Virgil Popescu.

În general, orele de vârf sunt seara, în intervalul 18-20 si dimineata, intervalul 8-10.

Mai multe amănunte, AICI. (Sursă foto: playtech.ro)

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3