930 x122 grota rece

ajutoare sociale

Se taie ajutorul pentru familia cu copii dacă se întâmplă asta

Se taie ajutorul pentru familia cu copii dacă se întâmplă asta

Citiți și: Argeș. Ce se întâmplă cu beneficiarii de ajutoare sociale

Începând de anul acesta, venitul minim de incluziune a înlocuit vechile ajutoare sociale, aducând cu sine două componente esențiale:

– ajutorul de incluziune

– ajutorul pentru familia cu copii.

Astfel, sistemul de sprijin social se adaptează pentru a veni în ajutorul celor care au nevoie.

Acordarea ajutorului pentru familia cu copii depinde de mai mulți factori. Printre aceștia se numără nivelul redus al veniturilor și frecventarea școlii de către copiii din familie.

Cu cât un copil lipsește mai mult de la școală, cu atât valoarea sprijinului de la stat este mai mică, notează avocatnet.ro

Astfel, se încurajează atât participarea la educație, cât și menținerea unui nivel de trai decent pentru familiile defavorizate.

Potrivit Legii 196/2016, venitul minim de incluziune este compus din ajutorul de incluziune și ajutorul pentru familia cu copii.

Pentru a beneficia de ajutorul pentru familia cu copii, pe lângă un venit net lunar mic, fiecare membru al familiei nu trebuie să depășească un venit de 700 de lei.

De asemenea, copiii din familie trebuie să fie înscriși și să frecventeze școala în mod regulat, cu excepția cazurilor medicale.

În cazul în care copiii familiei lipsesc de la școală, valoarea ajutorului se reduce în funcție de numărul de absențe:

– cu 50% din cuantumul ce revine fiecărui copil din familie, pentru luna în care acesta înregistrează mai mult de 15 absențe nemotivate;

– cu cuantumul ce revine fiecărui copil din familie pentru luna în care copilul înregistrează mai mult de 30 de absențe nemotivate;

– cu cuantumul ce revine fiecărui copil din familie, pe perioada în care copilul întrerupe anul școlar. Excepție fac situațiile în care întreruperea este cauzată din motive de natură medicală;

– cu cuantumul ce revine fiecărui copil din familie, pe perioada când copilul repetă anul școlar din alte motive decât cele de natură medicală.

Mai multe detalii, AICI.

Foto descriptiv: Replica Online

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

2 comentarii

  • Cine nu are ajutorul de in….nu mai are nici card de alimente.Nu vreau la spații verzi….d.aia nu am depus nici dosarul…Ni se impune munca….cu trei minori fara munca nu beneficiem nici măcar de card alimente …Cum să trăiești în România?…Normal că preferi la spații verzi în altă țară…Măcar nu te cunoaște nimeni

  • Adrian Capusan spune:

    Sunteți o mafiei cu toții

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3