930×122 CAPRA 5

Gentea

Ședință de maximă urgență! Milioane de euro în joc!

Ședință de maximă urgență! Milioane de euro în joc!

Citiți și: Gentea și-a depus candidatura oficial! Mînzînă i-a fost alături!

Consiliul Local al municipiului Pitești a fost convocat de către primarul Cristian Gentea pentru o ședință de urgență cu scopul de a aproba o serie de proiecte importante de investiții.

Citiți și: Cerință absurdă: Vrea desființarea unui loc de joacă! „Ne-au înnebunit copiii!” Video

Este vorba despre proiecte de renovare energetică a unor unități de învățământ.

Una dintre acestea este și cea de reabilitare energetică a Colegiului Național „Ion Barbu”.

Valoarea investiției este de 7.762.557 de lei, cu tot cu TVA, adică aproximativ 1.580.000 de euro.

Conform devizului general, valoarea eligibilă a proiectului este de 5.953.353 de lei, cu tot cu TVA, restul urmând să fie asigurat de la bugetul local.

Finanțarea principală va fi asigurată din fonduri PNRR.

Un alt proiect este cel similar de renovare energetică a Liceului Tehnologic Dacia. În aces caz, suma pusă în joc este de 10.027.469 de lei, cu tot cu TVA (adică 2.046.422 de euro).

În fine, un al treilea proiect în acest sens este cel de renovare energetică a Grădiniței cu Program Prelungit Castelul Magic. Valoarea proiectului este de 8.159.935 de lei (adică aproximativ 1.665.200 de euro, cu tot cu TVA).

Scopul investiției este creșterea eficienței energetice a Colegiului și, implicit, reducerea costurilor de funcționare.

Toate punctele de pe ordinea de zi a ședinței de îndată, de astăzi, AICI:

1.Proiect de hotărâre inițiat de primar privind aprobarea documentației tehnico-economice (faza DALI) și a indicatorilor tehnico-economici aferenți obiectivului de investiții Renovare energetică Grădinița cu Program Prelungit ”Castelul Magic”.

2. Proiect de hotărâre inițiat de primar privind aprobarea documentației tehnico-economice (faza DALI) și a indicatorilor tehnico-economici aferenți obiectivului de investiții ”Renovare energetică Liceul Teoretic Ion Barbu.”

3. Proiect de hotărâre inițiat de primar privind aprobarea documentației tehnico-economice (faza DALI) și a indicatorilor tehnico-economici aferenți obiectivului de investiții Renovare energetică Liceul Tehnologic ”Dacia”.

4. Proiect de hotărâre inițiat de primar privind aprobarea documentației tehnico-economice aferentă obiectivului de investiții ”Regenerare urbană în zona marginalizată a municipiului Pitești (zona bl.G1, cartier Războieni și zona bloc Coremi, b-dul Petrochimiștilor) – etapa I”.

5. Proiect de hotărâre inițiat de primar privind rectificarea bugetului Municipiului Pitești pe anul 2023.

 

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3