EcoMoto 930×122

plaje periculoase

    Semnal de alarmă pentru turiștii de pe litoral! Este risc major

    Semnal de alarmă pentru turiștii de pe litoral!

    Ministerul Sănătății trage un semnal de alarmă pentru românii care merg pe litoralul românesc.

    Într-una dintre stațiune există risc major de înec.

    După ce Ministerul Sănătății a verificat calitatea apelor și plajelor de pe litoral, concluzia este că una dintre stațiuni prezintă o zonă riscantă pentru turiștii care se avântă în mare, notează Fanatik.ro

    Semnal de alarmă pentru turiștii de pe litoral

    În stațiunea Eforie riscul de înec este foarte mare.

    De asemenea, Plaja Belona şi zona „Golfuri” sunt recunoscute pentru curenții puternici care îi pot duce în larg chiar și pe înotătorii experimentați.

    Totodată, zona deschisă dintre taberele de copii Luminiţa şi Internaţional, cu hulă, precum și zona Casino se dovedesc a fi înșelătoare pentru că turiștii nu reușesc să atingă fundul mării.

    Turiștii care merg pe litoral în acest sezon estival sunt sfătuiți de salvamari să respecte semnificația steagurilor din stațiune.

    Cel roşu-galben semnalizează prezenţa salvamarului pe plajă. Steagul galben anunță că marea este agitată și recomandată doar înotătorilor cu experienţă. Cel roşu transmite faptul că este interzis la scăldat, iar mare foarte agitată.

    În plus, oamenii nu trebuie să depășească geamandura care este ancorată la o distanță de 1,5 metri față de mal.

    Foto descriptiv: Digi24

    NOR CURIER 555×222

    Comentarii

    4 comentarii

    • Mariana Vatca spune:

      Cam târzie știrea,acest lucru se întâmplă de câțiva ani,de când s-a extins plaja(așa fără cap)au scos nisip din mare așa s-au format curenții și nu știu zău ce rost a avut pt că nlsipul arde ,nu au pus nimic pt umbra,ce sa mai vorbim de șezlonguri cu umbrele!am renunțat la stațiune din aceasta cauză,trist

    • Cetatean spune:

      pe.langa lărgit plajele trebuia mărit controlul oretirilor de la mare. este o hoție și o nesimțire de nedescris. de altfel voiau ajutor de stat pe timpul pandemiei, acum au ieșit la furat.cei din aceasta zona nu merita pentru ca nu mai au bun simt.

    • Baba Paul spune:

      poate ar trebui sa fie schimbata coloristica mai pe intelesul tuturor, pentru ca galben in opinia majoritatii semnifica ,,siguranta totala”, ,,galben cu rosu” semnifica o atentionare usoara iar , rosu” semnifica interdictia de a jntra in apa…de asta se intampla multe evenimente nefericite pentru ca nu exista concordanta cu alte tipuri de qtentionari recunoscute de toata lumea, gen ,,semafor” rutier!

    • Doru spune:

      Geamandura este la 1,5 m? Serios? Punctul 0 este la flux sau reflux? E loc întotdeauna de a exagera o știre dar chiar asa?!?

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 POSADA 3