EcoMoto 930×122

atacuri cibernetice

Și România a fost ”atacată” de la începutul războiului

La puțin timp după ce Rusia a invadat Ucraina, România a fost lovită de numeroase atacuri cibernetice care au vizat infrastructura, conform spuselor directorului general al Directoratului Național de Securitate Cibernetică, Dan Cîmpean.

Citiți și: Românii, în pericol să-și piardă datele personale și banii

Potrivit acestuia, după 4 zile de război în Ucraina, autoritățile de securitate cibernetică din România au înregistrat o creștere a atacurilor cibernetice de aproximativ 100 de ori.

Marea majoritate a adreselor IP de unde au provenit atacurile au fost din Rusia, în timp ce unele au fost urmărite din SUA și țările europene, au fost constatările autorității.

Faptul că atacurile au venit de la adrese IP din Rusia nu confirmă o legătură cu guvernul sau comanda Rusiei, a subliniat Dan Cîmpean.

Atacurile au încetat în momentul în care agenția a publicat o listă cu adresele IP ale acestor atacuri, scrie Antena3.

Astfel de atacuri asupra României sunt extrem de importante și trebuie luate în calcul, deoarece reprezintă un caz de testare al atacurilor cibernetice care au loc pe pământ european, care sunt legate de invazie – ceva ce experții cibernetici numesc „spillover” al războiului.

Oficialii UE și NATO sunt îngrijorați de acest efect și se tem că Moscova ar putea folosi grupurile sale de hacking pentru a perturba răspunsul occidental la război.

La rândul lor, aceste atacuri cibernetice ar putea forța guvernele occidentale să răspundă și să se implice în conflictul armat.

Sursă: Antena3

Foto descriptiv: Playtech.ro

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3