New Profesional Consult 930 x 122

politică de retur

Sigur nu știați: Magazinele nu sunt obligate să vă dea banii înapoi

Sigur nu știați: Magazinele nu sunt obligate să vă dea banii înapoi

Returnarea produselor este o practică comună în comerț, iar legea oferă protecție consumatorilor în acest sens.

În România, conform legislației, cumpărătorii au dreptul să returneze produsele achiziționate și să primească banii înapoi în anumite situații.

Pentru cumpărăturile online, legea prevede un drept de retragere în termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului.

În acest caz, consumatorii pot returna produsele fără a fi nevoiți să justifice decizia lor și să primească înapoi banii plătiți.

Este important de menționat că există și excepții de la dreptul de returnare, cum ar fi produsele personalizate sau cele care se deteriorează rapid.

Sigur nu știați: Magazinele nu sunt obligate să vă dea banii înapoi

În cazul cumpărăturilor din magazinele fizice, lucrurile stau cu totul diferit.

Concret, nu există un drept legal care să permită consumatorilor să returneze produsele fără motiv.

În cazul cumpărăturilor făcute în magazinele fizice, răzgândirea fără motiv nu este considerată suficientă pentru realizarea returului.

Există însă unele magazine care permit acest lucru ca parte a politicii lor comerciale.

În schimb, legea prevede dreptul de retur doar în cazul în care produsul este defect. Dacă produsul achiziționat nu este corespunzător, comerciantul este obligat să-l repare, să-l înlocuiască sau să restituie banii.

Deci, returul poate avea loc doar în anumite condiții, conform legislației:

– Produsul poate fi restituit dacă este neconform (de exemplu, are o defecțiune mică sau mare), iar comerciantul nu reușește într-un termen de maxim 15 zile să îl înlocuiască sau să-l repare;

– De la achiziționarea produsului au trecut maxim 2 ani de zile, neconformitatea fiind descoperită după trecerea acestui termen;

– Produsul achiziționat nu corespunde cu descrierile vânzătorului, chiar dacă este în stare de funcționare perfectă.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3