New Profesional Consult 930 x 122

primaria pitesti

Simfonia Lalelelor 2024: Programul oficial al celui mai așteptat festival din Pitești

Simfonia Lalelelor 2024: Programul oficial al celui mai așteptat festival din Pitești

Citiți și: Pitești. Informare pentru toată lumea!

,,Simfonia Lalelelor”, festivalul emblematic al Piteștiului a ajuns la cea de-a 47-a ediție.

Evenimentul mult așteptat se va desfășura, în acest an, în perioada 19-21 aprilie, iar organizatorii promit un adevărat spectacol de culoare, muzică și cultură.

Citiți și: Spectacolul continuă! Concert mult așteptat în Parcul Lunca Argeșului, ACUM

Iată programul integral al ediției cu numărul 47 al ,,Simfoniei Lalelelor”:

,,Simfonia Lalelelor

– cea mai importantă și mai cunoscută manifestare dendro-floricolă, social-culturală, artistică, sportivă și comercială a Piteștiului;

– evenimentul emblematic datorită căruia municipiul este supranumit „Orașul lalelelor”;

– desfășurată pentru prima oară în anul 1978, organizată în fiecare primăvară, în luna aprilie;

– expoziție și târg dendro-floricole, manifestări culturale, artistice și sportive diverse, cu participare națională și internațională.

Programul ediției a 47-a (19 – 21 aprilie 2024):

Vineri, 19 aprilie:

10:00 -11:30: Festivitate oficială – Filarmonica Pitești;

11:30 – 12:15: Parada Florilor – strada pietonală (Piața Milea – Piața Primăriei);

12:15: Deschiderea oficială a festivalului – Piața Primăriei;

12:30: Deschiderea oficială, în Parcul „Lunca Argeșului”: pavilion expozițional, grădinile amenajate de elevi, ateliere de creație și design floral, expoziția florală în aer liber, târgul de flori etc.;

13:00 – 15:30: Spectacol de muzică și dans (Latin Street Dance, Total Dance, Catedra de Muzică a UPB – Centrul Universitar Pitești) – scena în aer liber, Parcul „Lunca Argeșului”;

16:00 – 18:30: Simpozion tehnico – științific al celei de-a 47-a ediții a Simfoniei Lalelelor – Institutul de Cercetare Pomicolă Mărăcineni;

19:30: Concert extraordinar al Filarmonicii Pitești (dirijor Tiberiu Dragoș Oprea, pianist Ștefan Doniga), invitați speciali: soprana pop-opera Iana Novac și formația DISTINTO – scena în aer liber, Parcul „Lunca Argeșului”.

Sâmbătă, 20 aprilie:

12:00 – 18:00: Ateliere de creație și design floral – pavilion expozițional, Parcul „Lunca Argeșului”;

16:00 – 20:00: Spectacol de muzică și dans, pe scena din Parcul „Lunca Argeșului” – Centrul Cultural, Palatul Copiilor, Musicando con Adina Sima, școlile de dans: „Straja hojam”, ACS Athletic Sports Dance & Gymnastics, Dance Flow Academy și Total Dance;

20:00: Spectacol extraordinar – Irina Rimes și formația „Zdob și Zdub”, prezentator Daniel Buzdugan – scena în aer liber, Parcul „Lunca Argeșului”.

Duminică, 21 aprilie:

09:30-10:30: Zumba cu Alexandra Tomulescu;

11:00 – 14:00: Spectacol de folclor (muzică și dans) în Parcul „Lunca Argeșului”: Palatul Copiilor, Centrul Cultural, Comunitatea Elenă (Ansamblul de dansuri „Filia”, Grupul vocal „Elada”, Duet vocal Ana Maria & Sebastan), Centrul Județean de Cultură și Arte Argeș;

12:00 – 15:00: Ateliere de creație și design floral – pavilion expozițional, Parcul „Lunca Argeșului”;

15:00 – 17:00: Spectacol extraordinar susținut de Orchestra „Doina Argeșului” – scena în aer liber, Parcul „Lunca Argeșului”.

Simfonia Lalelelor 2024: Programul oficial al celui mai așteptat festival din Pitești

Parteneri & sponsori

Municipiul Pitești, prin Salpitflor, Centrul Cultural și Filarmonica Pitești organizează și această ediție. Avem parteneri numeroși: Institutul de Cercetare – Dezvoltare pentru Pomicultură Pitești-Mărăcineni ni se alătură – reluând tradiția simpozioanelor de prezentare a cercetătorilor în horticultură, Consiliul Județean Argeș, prin Muzeul Viticulturii și Pomiculturii Golești și Centrul Județean pentru Cultură și Artă, Inspectoratul Școlar Județean Argeș, Universitatea Politehnică București – Centrul Universitar Pitești, prin Facultatea de Științe, specializările Horticultură și Biologie, și Facultatea de Muzică, implicată atât în expoziție , cât și în manifestările cultural – educaționale din spațiul public, Fundația Culturală Ilfoveanu & Badea, Memorialul Închisoarea Pitești, Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România.

Cetățeanul de onoare dr. ing. Ilariu Isac – „părintele Simfoniei” – ne este consilier în organizare.

Sponsorii primesc mulțumiri:

Catena, Vodafone, Euro Tehno Grup, Intens Prest, Argeș Mall, Auchan, Supernova, Caroli, Beautiful Company.

Voluntari, studenți ai celor două universități – „Constantin Brâncoveanu” și Politehnica București – Centrul Universitar Pitești, se implică în organizarea Simfoniei Lalelelor!

Transport gratuit

Expoziția fiind în parcul Lunca Ageșului, pentru a nu exista problema lipsei locurilor de parcare, avem cursă Publitrans regulată, gratuită, din 30 în 30 de minute, de la Teatrul „Alexandru Davila” în parc și retur, după următorul program: vineri, 19 aprilie, în intervalul orar 14:00 – 21:00, sâmbătă și duminică, 20 și 21 aprilie, interval orar 10:00 – 21:00.

Pitești Museum Pass

Vizitatori români și străini sunt așteptați la ediția acestui an a Simfoniei Lalelelor pentru a se bucura de expoziția florală, de parc, dar și de evenimentele culturale și de atracțiile gastronomice.

În premieră pentru Orașul Lalelelor, a fost lansat biletul unic sub formă de cod QR „Pitești Museum Pass” – printr-un parteneriat încheiat de agenția de turism Romanian Adventures cu: Primăria Municipiului Pitești, Muzeul Golești, Fundația Culturală Ilfoveanu & Badea și Memorialul Închisoarea Pitești. Acesta oferă turiștilor acces la o serie de muzee din Pitești și din zona metropolitană, pentru a descoperi bogăția culturală și istorică a orașului nostru.”, transmit organizatorii.

Foto: Descriptiv

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90