EcoMoto 930×122

rezultate simulare evaluare națională 2024

Simulare Evaluare Națională 2024. La ce probă s-a picat pe capete

Simulare Evaluare Națională 2024. La ce probă s-a picat pe capete.

Astăzi, 23 februarie, Ministerul Educației a publicat rezultatele la simularea Evaluării Naționale 2024. Situația este una îngrijorătoare. Notele la matematică sunt un dezastru.

Doar 42% dintre elevii din clasele a VIII-a au luat note de peste 5 la matematică, arată rezultatele publicate de Ministerul Educației, la nivel național. La această materie sunt cele mai mici note din ultimii patru ani. 

Mai exact, mai mult de jumătate dintre copiii care au susținut simularea Evaluării Naționale au luat note între 1 și 5 la matematică.

La limba și literatura română situația stă ceva mai bine. Aproape 74% dintre elevi au obținut note peste 5. De asemenea, au existat și elevi care au reușit să obțină nota maximă. Mai exact 44 de elevi au luat 10 la română. 

Simularea Evaluării Naţionale 2024 s-a desfăşurat între 5 şi 7 februarie 2024. În prima zi a avut loc proba la Limba şi Literatura Română a simulării la Evaluarea Naţională 2024. Pe 6 februarie, elevii de clasa a VIII-a au avut de susţinut proba scrisă la Limba Maternă. În ultima zi de la simularea Evaluării Naţionale 2024, elevii au avut examenul la matematică.

Simulare Evaluare Națională 2024 – Datele centralizate de Ministerul Educației:

Foto principal: descriptiv

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90