930×122 CAPRA 5

siropuri de tuse

Siropuri de tuse contaminate! Sute de decese în rândul copiilor!

OMS este în alertă. Organizația investighează dacă există vreo legătură între producătorii cu siropuri de tuse contaminate și decesele a peste 300 de copii din trei țări, notează Antena 3 CNN.

Potrivit sursei citate, reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății caută mai multe informații despre materiile prime specifice folosite de șase producători din India și Indonezia pentru a produce medicamentele legate de decesele recente, precum și dacă firmele le-au obținut de la aceiași furnizori.

Mai mult decât atât, OMS se gândește dacă să sfătuiască familiile din întreaga lume să reevalueze utilizarea siropurilor de tuse pentru copii în general.

Decesele copiilor din cauza leziunilor renale acute au început în iulie 2022 în Gambia, urmate de cazuri în Indonezia și Uzbekistan. OMS a declarat că decesele sunt legate de siropurile de tuse eliberate fără prescripție medicală pe care copiii le-au luat pentru boli comune și care conțineau o toxină cunoscută, fie dietilenglicol, fie etilenglicol.

Agenția de sănătate a Națiunilor Unite a declarat luni că și-a extins investigația privind posibila contaminare cu dietilenglicol și etilenglicol în siropurile pentru tuse la alte patru țări în care este posibil ca aceleași produse să fi fost comercializate: Cambodgia, Filipine, Timorul de Est și Senegal. A făcut apel la alte guverne și la industria farmaceutică mondială să lanseze controale urgente pentru a elimina medicamentele de calitate inferioară și pentru a îmbunătăți reglementările.

OMS a emis deja alerte specifice pentru siropurile pentru tuse fabricate de doi producători indieni, Maiden Pharmaceuticals și Marion Biotech, în octombrie 2022 și la începutul acestei luni. Aceasta a declarat că siropurile lor au fost legate de decese în Gambia și, respectiv, Uzbekistan, iar alertele au cerut oamenilor să nu le mai folosească.

Foto descriptiv: CSID

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3