930×122 CAPRA 5

accident

Șocant! Ce mai rămâne dintr-un Logan în caz de accident frontal la 155 de km/h!

Șocant! Ce mai rămâne dintr-un Logan în caz de accident frontal la 155 de km/h!

Citiți și: Accident grav în Argeș, acum! Mașina răsturnată!

Testele EuroNCAP spun că mașinile Dacia Logan/Sandero oferă o siguranță de 2 STELE pentru Logan-ul 3 care se vinde pe piață în prezent, 3 STELE pentru Loganul din 2005 și de 4 STELE pentru Sandero/Logan II vândut până în 2021.

Site-ul auto specializat Autolatest dă exemplul unui Logan II care a suferit un impact frontat pe jumătate din lățimea părții frontale care a dus la distrugerea totală a mașinii!

Citiți și: Pitești: Accident în Centru, între două autoturisme!

Este greu de anticipat din imagini cum poate ajunge un Logan într-un asemenea accident, însă caroserosia este incapabilă a păstra habitaclul intact, planșa de bord ajungând în dreapta în zona banchetei spate.

Conform epavei, acum vitezometrului a fost oprit de către ECU când s-au declansat airbag-urile la o viteză de 155 km/h pe bord, adică la o viteză reala de 140 sau 145 de km/h pe radar.

Șoferii trebuie să încerce să conducă preventiv ținând cont de “structura de rezistență” a unei mașini Dacia relativ moderne, concluzionează Autolatest.

 

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90