Donaris 930 x 122

carne_macelarie

14 tone de carne confiscata de DSVSA Arges

Pitesti. 12 noiembrie 2009. DSV Arges.
Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Arges a controlat in luna octombrie modul de depozitare si comercializare a produselor alimentare de origine animala si non-animala, in supermarket-uri, modul de distribuire a produselor din Programul „Laptele si cornul“ in scoli si gradinite si s-a urmarit modul de comercializare al animalelor in targuri. Astfel, au fost sanctionati nenumarati comercianti si pietari si a fost oprita de la comercializare o cantitate importanta de alimente.
Inspectorii DSVSA au confiscat peste 14 tone de carne si produse animale deoarece calitatea si salubritatea acestora nu era in conformitate cu normele sanitar-veterinare. Valoarea totala a produselor alimentare a fost de 273.503 lei. Produsele oprite de la comercializare au fost: carne – 4336 kg; preparate din carne – 10 106 kg; peste si preparate din peste – 4 401 kg; lapte – 1 341 litri; produse lactate – 6 220 kg; oua – 1326 bucati, plus alte produse in cantitate de 3 364 de kilograme.
Principalele nereguli constatate au fost: manipularea necorespunzatoare a produselor alimentare, neintretinerea in conditii corespunzatoare a spatiilor de depozitare, ambalarea si etichetarea produselor alimentare, nerespectarea normelor sanitar-veterinare privind conditiile de depozitare a produselor alimentare, nerespectarea normelor sanitar-veterinare privind igiena mulsului si valorificarea laptelui, vanzarea-cumpararea de animale fara documente legale sanitar-veterinare, iar doua patiserii au fost inchise pentru o anumita perioada.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3