NOR CURIER 930X122

    angajati_cfr

    150 de disponibilizati CFR in Arges

    Pitesti. 16 martie 2010.
    La sfarsitul lunii februarie, in Arges erau inregistrati la AJOFM 26 146 de someri. Randurile acestora s-au ingrosat cu disponibilizatii din sectorul feroviar, concedieri care vor lasa pe drumuri aproape 150 de persoane. Dintre acestia aproape 50 de persoane se apropiau de varsta pensionarii.

    Guvernul a adoptat si ordonanta care stabileste plafonul financiar pentru sustinerea cu plati compensatorii a angajatilor de la CFR ce vor fi disponibilizati:
    – cei cu o vechime in munca de pana la 15 ani, primesc 12 – 13 salarii compensatorii
    – cei cu o vechime intre 15 si 25 de ani primesc 14 salarii compensatorii
    – cei cu o vechime de peste 25 de ani primesc 15 salarii compensatorii
    – se ia in calcul salariul mediu al angajatului disponibilizat
    – in functie de vechimea fiecarui salariat, se va adauga un venit de completare
    – ajutorul de somaj plus venitul in completare nu trebuie sa depaseasca salariul mediu pe economie, de 1.300 de lei.
    Ordonanta prevede ca, in cazul in care angajatul va refuza doua oferte de angajare, acesta va ramane doar cu ajutorul de somaj, iar daca se angajeaza in mediul privat sa primeasca salariul de completare aferent vechimii in munca.
    Pentru a veni in sprijinul somerilor de a-si gasi un loc de munca, AJOFM va organiza o bursa in care va prezenta ofertele angajatorilor din Arges. Din pacate recalificarea celor care au activat in domeniul CFR este un proces destul de greu.
    Oferta locurilor de munca este favorabila pentru muncitori , in Arges fiind libere 330 astfel de posturi. La polul opus, cea mai mica nevoie este de persoanele cu studii superioare, numai 9 posturi fiind puse la dispozitie pentru acestea si 32 pentru cei cu studii medii.

    Eco moto 555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 CAPRA 3