930×122 CAPRA 5

    tigani_inapoi

    18 tigani din Arges au fost repatriati

    Săptămâna trecută a avut loc o videoconferinţă cu ministrul Vasile Blaga legată de problema repatrierii unor cetăţeni români de etnie romă, din unele ţări occidentale, cu precădere din Franţa. Ar trebui spus că 18 ţigani care au domiciliile în Argeş au fost repatriaţi în ultima vreme.

    Ei ne-au fost trimişi acasă din Franţa, Belgia, Turcia, Spania, Italia şi Eleveţia. Cei care au fost expulzaţi din Franţa sunt din Bălileşti, Bughea de Sus şi Căldăraru. De menţionat că cei 7 din Franţa nu au primit „ajutoare” din partea statului francez la expulzare.
    Conform statisticilor, datele oficiale ale recensământului din 2002, susţin că în Argeş sunt 9227 ţigani (1,41% din populaţia judeţului), însă din datele neoficiale pe care le deţine prefectura indică de fapt o comunitate de peste 35.000 de persoane. Din datele pe care le deţine Biroul Judeţean pentru Romi, în judeţ sunt peste 10 localităţi în care trăiesc comunităţi de romi mai mari de 1000 de persoane (Valea Mare Pravăţ, Cetăţeni, Călineşti, Ţiţeşti, Mihăeşti, Mălureni, Merişani, Berevoieşti, Bughea de Sus, Corbeni).

    555 X 222 CAPRA

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    NOR EXPRES 570×90