NOR CURIER 930X122

money

2010, un an mai scump!

Imediat dupa Sarbatori, romanii vor da piept cu noi scumpiri. De la 1 ianuarie, carnea de pui, carburantii sau energia electrica vor avea preturi cu pana la 35% mai mari.
In primul rand, preturile vor creste din cauza accizelor mai mari, dar si ca urmare a devalorizarii leului. Factura la energia electrica va costa cu 33% mai mult, iar pachetul de tigari va avea un pret cu 40-50 de bani mai mare. Benzina si motorina vor fi mai scumpe cu 20 la suta.
Si inca o veste proasta pentru soferi: taxa auto va fi mai mare pentru ca se va calcula in 2010 la un curs euro de 4,26 lei. Astfel, pentru un autoturism cu o vechime de 1 an, cu motor euro 4, de 1,4 litri, se va plati la inmatriculare peste 2.000 de lei, cu 255 de lei mai mult.
Si tarifele politelor RCA vor fi mai mari cu pana la 300 de lei. Pretul difera in functie de motorul masinii, dar si de comportamentul soferului in trafic. Iar la toate acestea se adauga impozitul platit pentru masina sau locuinta care va fi mai mare cu 20% anul viitor.
La capitolul alimente, carnea de pui se va scumpi cu cel putin 20%, spun fermierii care vor astfel sa compenseze anularea subventiilor incepand de anul viitor.
Singura veste buna este ca vom avea mai putini someri in 2010. Cel putin asa spun autoritatile.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90