EcoMoto 930×122

    scoala-de_la_tara

    26% din scolile argesene nu au autorizatie de functionare

    Pitesti. 10 septembrie 2010.
    Inainte de inceperea noului an scolar, conducerea Inspectoratului Scolar Arges s-a intalnit cu cei 220 de directori ai unitatilor de invatamant prescolar si preuniversitar din judet. Directorii au primit coordonatele noului an scolar precum si o serie de informatii privind starea actuala a sistemului de invatamant din Arges.

    Desi au aparut informatii conform carora cea mai mare problema cu care se confrunta scolile, in special cele din mediul rural, este lipsa autorizatiilor de functionare, inspectorul sef Gabriel Bratu afirma ca in unitatile unde invata peste 90% dintre elevii argeseni nu exista o asemenea problema. In momentul de fata 74% dintre unitatile de invatamant preuniversitar din Arges au primit autorizatie de functionare din partea DSP Arges, in aceste 74% de scoli si gradinite fiind inscrisi mai bine de 100.000 de de elevi, adica 90% din totalul scolarilor din judet.acolo unde autorizatia de functionare nu a fost eliberata, principalul motiv a constat in lipsa apei curente, situatie in care nu scoala se face vinovata ci primarie de pe raza careia unitatea scolara functioneaza si care o administreaza.
    O alta problema ridicata a fost cea a transportului elevilor de la sate. Desi au fost depuse 60 de solicitari pentru microbuze scolare, Inspectoratul Arges va primi numai 5, acestea urmand sa ajunga acolo unde este extrema necesitate. Conform conducerii ISJ, din cele 60 de cereri pentru microbuze, doar 20 prezentau cu adevarat o proritate, insa chiar si in aceasta situatie, Argesul va primi in perioada urmatoarea numai cinci microbuze.Anul scolar 2010-2011 va incepe luni, 13 septembrie.

    Eco moto 555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    New Profesional Consult 570×90