930 x122 grota rece

muscata de insecta

A FOST LA UN PAS DE ȘOC ANAFILACTIC

Astăzi, la Pietroşani, a avut loc un incident care se putea transforma cu uşurinţă într-o adevărată tragedie. O tânără care ar fi alergică la înţepături de insecte, ar fi fost înțepată de o albină sau de o viespe.

Citiți și: Procuror ajuns la spital cu șoc anafilactic după ce a mâncat într-un restaurant

Martori oculari care ne-au relatat povestea au afirmat că femeia şi-ar fi pierdut cunoştinţa şi au chemat ambulanţa. Ca să câştige timp, apropiații tinerei, au urcat-o într-o maşină şi pe drum s-au întâlnit cu echipajul de prim ajutor.

A intervenit un echipaj SMURD care a preluat-o pe femeie cu gândul să o transporte la cea mai apropiată unitate medicală, anume Spitalul „Teja Papahagi” din Domneşti.

Citiți și: BĂRBAT ÎN ȘOC ANAFILACTIC, INTERNAT LA TERAPIE INTENSIVĂ

„A fost vorba de o tânără de aproximativ 30 de ani. Se ştia alergică la înţepături şi, pe acest fond, ar fi suferit un atac de panică. Nu a fost vorba de şoc anafilactic. Echipajul de prim-ajutor a constatat că este conştientă, i s-a făcut o injecţie şi s-a liniştit. Ulterior, femeia a refuzat transportul la spital.”, ne-a transmis Ionuţ Tunaru, purtător de cuvânt în cadrul ISU Argeş.

Insecte precum albinele sau viespile pot provoca în scurt timp moartea persoanelor care sunt alergice la înţepături, prin declanşarea şocului anafilactic. Din fericire, acum nu a fost cazul şi femeia a scăpat doar cu o frică sinistră care i-a provocat atacul de panică.

 

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90