EcoMoto 930×122

accident

Accidente mortale de muncă în Argeș!

Un număr de 899 persoane au suferit accidente de muncă în primul trimestru al acestui an, cu 273 mai puţine faţă de aceeaşi perioadă din 2021, iar 14 dintre acestea şi-au pierdut viaţa (minus 50%), conform statisticilor Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale.

Citiți și: Țeapă pentru o firmă de asigurări: Au înscenat un accident rutier și au cerut bani

Sectoarele economiei naţionale în care au fost cele mai multe accidente de muncă în trimestrul I 2022 sunt: Comerţ cu amănuntul, cu excepţia autovehiculelor şi motocicletelor – 78 de accidentaţi, reprezentând 8,7% din totalul accidentaţilor din economia naţională; Transporturi terestre şi transporturi prin conducte – 47 de accidentaţi (5,2% din total); Construcţii de clădiri – 47 de accidentaţi (5,2% din total); Fabricarea autovehiculelor de transport rutier, a remorcilor şi semiremorcilor – 45 de accidentaţi (5% din total).

Cele mai multe accidente mortale s-au înregistrat în Transporturi terestre şi transporturi prin conducte – 3 accidentaţi mortal, reprezentând 21,44% din totalul accidentaţilor mortal din economia naţională, şi Construcţii de clădiri – 3 accidentaţi mortal, reprezentând 21,44% din total.

Citiți și: Accident pe cel mai periculos drum: Un autotren „dezmembrat”!

Un număr mare de accidentaţi în muncă s-a înregistrat în primele trei luni ale acestui an în Bucureşti – 185 accidentaţi, reprezentând 20,6% din totalul accidentaţilor pe ţară, şi în judeţele Braşov – 50 accidentaţi (5,6% din total), Constanţa – 43 accidentaţi (4,8% din total) şi Maramureş – 42 accidentaţi (4,7% din total).

În judeţele Iaşi şi Argeş s-a înregistrat numărul cel mai mare de accidentanţi mortal, respectiv patru accidentaţi mortal (28,6% din totalul persoanelor accidentate mortal pe ţară) şi doi accidentaţi mortal (14,3% din total).

Din punct de vedere al vârstei persoanelor accidentate, analiza accidentelor de muncă a evidenţiat faptul că persoanele cu vârsta cuprinsă între 50-60 de ani deţin ponderea cea mai mare, de 29,5%, urmate de persoanele cu vârsta cuprinsă între 40-50 de ani, care au ponderea de 29,1% din totalul persoanelor accidentate pe primele 3 luni ale anului 2022.

Persoanele din grupa de vârsta 30-40 de ani au procentul cel mai mare, de 50%, din totalul accidentaţilor mortal pe primele 3 luni ale anului 2022.

Foto: Descriptiv

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

2 comentarii

  • Rodion spune:

    Protectia muncii e un moft in Romanica!

  • Ionut Marian spune:

    Legile facute doar pentru ei…eu am avut un accident de munca in decembrie si patronul mi-a ras in fata ca are tot ITM-ul…si am o pensie de 663 de ron,in conditiile in care nu pot munci

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90