NOR CURIER 930X122

deces

ACUZAŢII GRAVE LA SJU PITEŞTI, DUPĂ CE UN POLITICIAN DIN BASCOV A MURIT ÎN SPITAL. FIICA PACIENTULUI, CU PLÂNGEREA PENALĂ LA PARCHET

Turcu Marin zis „Dan turcu”, în vârstă 52 de ani, preşedinte ALDE Bascov, a murit astăzi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti. Fiica acestuia anunţă că va depune plângere la Colegiul Medicilor şi la Parchet, motivul fiind modul cum au gestionat medicii cazul.

Citiți și: Este doliu național! O mare personalitate a murit

Astfel, într-o postare pe Facebook, Diana Turcu spune că tatăl ei „a fost internat în data de 10.09.2020 la SJU Piteşti, cu simptome de Covid-19, şi a fost confirmat pozitiv în data de 11.09.2020,dus pe secția terapie intensivă, cu probleme respiratorii”.

„Până pe data de 26 (n.r. – 26 septembrie a.c.), din spusele medicilor, starea lui a fost uneori staționară, uneori a evoluat în bine, doar că el îmi trimitea mesaje pe telefon, chiar și apeluri că nu se simte bine deloc și că nu este tratat adecvat. După ce primeam mesajele lui sau apelurile sunam pe secția de ATI, să verific starea lui, dacă este în regula, iar doamnele asistente sau personalul de serviciu îmi spuneau că el este stabil, că stare lui este bună.

Citiți și: Dramă într-un județ vecin Argeșului! Un asistent medical de doar 30 de ani s-a stins fulgerător!

Dacă le rugam să se ducă la el să verifice primeam răspunsuri de genul „este nebun, nu mai sunaţi atât” și îmi închideau telefonul. Ba chiar tata ma suna sa ma roage sa se duca cineva la el ca nu este bine , iar pentru asta dura foarte mult timp in care se puteam intampla orice ca nu era monitorizat. Primeam mesaje în care mă ruga să-l iau din spital că nu mai poate, nu mai rezistă, că cei de acolo îl omoară. Zilele trecute acuza dureri foarte mari abdominale, timp în care nu i s-a facut nimic. Primeam din nou răspunsul că este nebun și că este constipat din cauza tratamentului. Le- am rugat să îi facă analize mai amănunțite să nu aibe și altceva, iar ca răspuns am primit că analizele sunt la fel, sunt ok și sunt confidențiale, cu toate că le-am spus că sunt fiica legitimă. În data de 28.09 am sunat din nou sa aflu starea lui, că primeam mesaje de la el și apeluri să-l iau de acolo că simte că nu este bine deloc și din nou am sunat la spital unde mi s-a spus că starea lui este chiar foarte bună, l-au trecut de la masca cu ventilație la masca simplă de oxigen, saturația lui fiind favorabilă. Astăzi 29.09 la ora 7 dimineața m-au sunat de la reanimare spunându-mi ca tatăl meu a decedat și că, de fapt, starea lui era critică, în urma analizelor reieşind că 90% din plămânul drept este afectat. Au depistat și un diabet și pancreatită… de fapt, asta era “constipația” de care ele spuneau. Consider că analizele trebuiau făcute la începutul internării, până să fie început tratamentul și să pună accent pe comunicarea mea cu spitalul care niciodată nu mi-a dat acelaşi rapsuns… era în funcție de cine răspunde la telefon”, a scris fiica îndoliată pe Facebook.

Am luat legătura cu Diana Turcu pentru a ne confirma cele spuse pe reţeaua de socializare. Faţă de cele menţionate, fata împreună cu familia a anunţat că va depune plângere la Colegiul Medicilor şi la Parchet!

„O să solicităm înregistrările telefonice şi imagini din spital pentru a dovedi cele spuse. Vom depune plângere la Colegiul Medicilor şi la Parchet. Noi am intervenit să se facă transferul, însă acest lucru nu s-a întâmplat. Cei cu care am vorbit, medici sau asistente, au tot spus că este în afara oricărui pericol şi că nu e cazul. Deşi tata îmi spunea că are dureri abdominale şi ulterior probleme respiratorii, cadrele medicale îmi transmiteau că este bine, că este doar constipat. Ca să aflu acum că ar fi avut şi diabet, şi alte probleme. Nu s-au făcut analizele de la început, aşa cum era normal. Nu am primit nicio fişă de analize până în prezent! Mi-au spus că sunt confidenţiale, deşi eu le-am precizat că sunt fiica legitimă a pacientului. O să cer acum tot. Vă spun toate acestea pentru că nu vreau să mai treacă cineva prin ce am trecut noi. Vreau să se facă dreptate şi cine a greşit să plătească”, ne-a declarat telefonic Diana Turcu.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

5 comentarii

  • Sorin spune:

    Bravo, curaj, aflați adevărul! De ce nu l-au transferat labucuresti? A murit cu zile..

  • Dana spune:

    Perfect adevarat ! Asa se intampla in acest spital .Isi bat joc de pacienti!

  • Pintiuta spune:

    Am un prieten care a trecut prin acest” tratament” nu da cu orele pe la pacienti…ii lasa sa moara ca niste caine…El voia sa le dea apa si asistentele il certau…Niste nenorociti..trebuie sa ai recomandari puternice sa te poata salva…din pacate!

  • Elena spune:

    Nici inainte, nu puteai obtine o informatie despre un pacient, la telefon.Acum,sunt”stat in stat”se cred fiinte superioare asa ca nu se va schimba nimic.De noi depinde sa fim cat de poate de prevazatori….daca reusim…..e în regulă…
    Daca nu ….vorbă românească”scapa cine poate”😣

  • Dobre spune:

    Ii omoară cu zile săraci oamenii.Asa sa moara si ei in chinurile groaznice in care ne omoara parintii.Asa a murit si mama mea.Au omorat-o cu kaletra .Cand am sunat mi-a zis ca mama mea e cel mai bine de acolo.Telefonul nu a putut sa il mai deschida era incarcat dar nu avea voie sa nu spuna ce se intampla acolo.Am vorbit la telefon cu doamna doctora (sefa ATI) si imi spunea ca e bine dar nu poate sa ii dea telefonul.M-am rugat si mi-a promis ca dupa ce vine de la dializa o sa pun o colega sa ii deschida telefonul.Dar nu am mai vorbit cu mama mea .Am dus-o la gropa in saci.Eu si fiul meu izolati ne-am rugat la DSPsa ne dea voie sa mergem la cimitir si imi spunea ca nu am ce sa mai vad.Este crunt cea ce se intampla in lagarul de la Pitesti.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3