New Profesional Consult 930 x 122

    alpinist_salvamont

    Alpinist bucurestean salvat de Salvamont Arges

    Pitesti.13 septembrie 2010.
    In noaptea de 12-13 septembrie, la sesizarea primita din partea Dispeceratului National Salvamont, patrula de serviciu de la Cota 2000 impreuna cu doi salvamontisti sibieni au intervenit la evacuarea din Creasta Arpaşelului a unui alpinist din Bucureşti, ramas blocat dupa ce a incercat o coborare nereuşita pe corzi. Ceilalti trei coechipieri ai acestuia au reuşit coborarea pe corzi, lasandu-l pe acesta in peretele Marelui V, pana la sosirea Salvamontului.

    Creasta Arpaşelului este un traseu de alpinism in cel mai dificil sector din creasta Fagaraşului, cu un abrupt de peste 400 de metri pe ambele parti, rezervat doar alpiniştilor cu pregatire tehnica şi psihica foarte buna, pentru acest motiv fiind ocolit prin sud de traseul rezervat drumetilor de creasta. Cei patru au facut imprudenta de a intra in traseul de alpinism destul tarziu, crezand ca vor avea timp sa il termine inainte de lasarea intunericului.
    Pentru evitarea unor evenimente neplacute Servicul Salvamont atrage atentia turistilor si in special alpinistilor asupra urmatoarelor aspecte. Echiparea in cazul parcurgerii unui traseu turistic in zona montana a Argeşului trebuie sa fie una care sa tina cont de faptul ca toamna pot fi schimbari bruşte de vreme, astfel ca este necesara imbracaminte de iarna, pentru ca turistii sa un fie surprinsi nepregatiti. Calcularea timpului necesar parcurgerii unui traseu, lasand intotdeauna o marja de siguranta, in aşa fel incat intoarcerea sa se faca in conditii de luminozitate buna, evitand astfel problemele care pot aparea in cazul ratacirilor sau a nealertarii in timp util a Salvamontului. In caz de nevoie sau chiar şi numai pentru obtinerea de informatii asupra traseelor, turiştii pot suna la Dispeceratul National Salvamont, folosind sintagma 0salvamont, prin apasarea tastelor corespunzatoare literelor, unde nonstop, un operator va prelua apelurile şi le va redirectiona catre formatia Salvamont pe raza careia se afla turistul in cauza.

    [555x222px]KV_WinterSale_epitesti

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    NOR EXPRES 570×90