930×122 CAPRA 5

ah1n1_crucearosie

AH1N1 in Arges: 2 cazuri noi, alte 4 astepata confirmarea

Pitesti 11 decembrie 2009.
Directia de Sanatate Publica a primit confirmarea a inca doua cazuri de imbolnavire cu virusul noii gripe, AH1N1, numarul persoanelor bolnave de gripa noua in Arges ridicandu-se in momentul de fata la 52. Ultimii doi argeseni imbolnaviti sunt un elev de clasa a VIII-a de la colegiul Ion Cantacuzino din Pitesti si o femeie insarcinata in luna a cincea. Ieri, au mai fost trimise la Institutul Cantacuzino din Capitala probe de la 10 suspecti de gripa sezoniera si de la patru de noua gripa. Cei patru suspecti de noua gripa cu virusul AH1N1 prezinta riscuri de complicatii. Este vorba despre o gravida in trei luni si jumatate si despre trei bolnavi cronic: doi cu obezitate si unul bolnav de cancer. Toti, inclusiv gravida, au fost pusi sub tratament cu Tamiflu. In cazul celeilalte gravide in luna a cincea de sarcina, ea va ramine in continuare internata in spital, sub tratament cu Tamiflu. Scoala Nr. 11 Pitesti ramane inchisa pana marti, iar la Scoala Nr. 4 Pitesti si Scoala Samara din Poiana Lacului cursurile sunt suspendate, in cate o clasa din cauza elevilor imbolnaviti cu virusul gripei noi.
In acesta dupa-amiaza Directia de Sanatate Publica Arges va primi dozele de vaccin neutilizate la nivel de judet in prima etapa. Singura unitate de invatamant in care nu a fost efectuata nici o doza de vaccin din cele 200 distribuite de DSP este Liceul Teologic Elim, care a returnat, ieri, vaccinurile nefolosite. Acestea au inceput sa fie redistribuite catre medicii de familie, in vederea vaccinarii bolnavilor cronic, incepind de luni.
De saptamana viitoare, vaccinarea antigripala cu Cantgrip se va extinde si la pacientii cu boli pulmonare, boli cardiovasculare, diabet, boli metabolice cornice, disfunctii renale, la persoane infectate cu HIV si la celelalte grupe de risc.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90