pizzeria sapori  930 122

copiii_orfani

Argesenii vor sa adopte orfani

Pitesti. 02 iunie. 2010.
Conform datelor furnizate de Directia Judeteana de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Arges, numarul copiilor din centrele de plasament a scazut. Astfel, in momentul de fata mai sunt in centrele de plasament doar 460 de copii. In schimb, in programele de protectie familiala, adica la asistenti maternali, mai sunt inca 830 de copii. Dintre acestia, in decursul anului trecut 45 de copii si-au gasit o familie.

Cu toate ca foarte multe familii isi doresc sa adopte un copil, procedurile sunt foarte complicate si de durata. Cei mai norocosi parintii care indeplinesc toate conditiile impuse de lege si reusesc sa primeasca din partea statului decizia defivitiva, isi pot lua acasa copilul dupa aproximativ doi ani de la data demararii formalitatilor. Pentru a deveni parintele unui copil institutionalizat este nevoie de trei hotarari ale instantei judecatoresti, cea de-a treia fiind cea definitiva.
Alti 80 de copii isi asteapta noii parinti, in prezent acestia fiind pe lista de asteptare. Micutii nu vor putea fi dusi in noile lor camine decat dupa intocmirea tuturor actelor si dupa ce tribunalul va emite hotararea judecatorie definitiva de adoptie. Pe lista de asteptare sunt inscrise 50 de cupluri din arges, dar si 30 de familii din alte judete.
Desi autoritatile primesc in continuare cereri de adoptie de la persoane din strainatate, in prezent statul roman a interzis adoptiile internationale. De ziua copilului, Asociaţia Catharsis a inceput strangerea a cel puţin 100.000 de semnaturi pentru legalizarea adoptiilor internationale. In Romania sunt peste 44.000 de copii abandonati dintre care 4.000 orfani.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti
570 X 90 POSADA 3