930×122 CAPRA 5

pistol2

Armele la control!

Pitesti. 25 august 2010.
Politistii argeseni vor verifica, timp de doua luni, in perioada 15 septembrie – 15 noiembrie, vizele permiselor de arma care atesta dreptul de detinere, port si folosire a armelor, eliberate sau vizate in anul 2005. De buna desfasurare a actiunii se vor ocupa politistii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi si Substante Toxice, care vor coopera, in functie de situatia operativa, cu formatiunile Politiei de Ordine Publica, Politiei de Investigatii Criminale, Cazier Judiciar si Evidenta Operativa.

Inspectoratul de Politie al Judetului Arges va demara o ampla actiune de verificare a armamentului detinut de populatie, precum si de vizare a documentelor care atesta acest drept. Persoanele autorizate pentru detinerea, portul si folosirea armelor si munitiilor trebuie sa se prezinte o data la 5 ani, la unitatile de politie specializate, pentru vizarea permisului de arma. Astfel, in perioada 15 septembrie – 15 noiembrie, se va desfasura la nivel national actiunea de viza a permiselor de arma tip A, care confera doar dreptul de detinere, si tip B, care confera dreptul de port si folosire, precum si a atestatelor de colectionar.
Obiectivele actiunii sunt verificarea indeplinirii conditiilor prevazute de actele normative in vigoare din domeniul armelor si munitiilor (norme referitoare la bonitatea judiciara, capacitatea psihologica si medicala a persoanelor respective, suspendarea, revocarea sau anularea dreptului de autorizare). Se va verifica totodata si concordanta intre datele inscrise in permisul de arma, evidentele Politiei si cele ale armelor detinute si corectarea erorilor constatate, actualizanduse astfel Registrul National al Armelor. Pentru vizarea permiselor de arma, titularii permiselor de arma tip A si tip B au obligatia de a se prezenta la sediile filialelor de vanatoare avand asupra lor urmatoarele documente: permisele de arma si armele inscrise in acestea, actul de identitate, permisul de vanatoare si carnetul de membru vanator vizat pe anul 2010, o cerere tip, o fotografie color, adeverinta care sa ateste calitatea ce a determinat acordarea autorizarii pentru a detine arma de aparare si paza, documentele de predare-primire (contract de inchiriere) a armelor de aparare si paza, adeverinta care sa ateste calitatea de antrenor sau sportiv categoria I – pentru persoanele care detin arme de tir si nu sunt vanatori autorizati, certificatul medical, certificatul de cazier judiciar si avizul psihologic. Scutiti de prezentarea certificatului medical vor fi doar cei care sunt dotati cu arme de serviciu letale si pot face dovada indeplinirii conditiilor referitoare la starea de sanatate prin prezentarea unei adeverinte eliberate de angajator.{loadposition inside}

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3