930×122 CAPRA 5

albota06

Avem groapa de gunoi ecologica

Pitesti. 11 mai. 2010.
Argesenii vor avea unde sa-si arunce gunoiul in siguranta pentru mediuul inconjurator. Maine, 12 mai, se va inaugura noua groapa ecologica de depozitare si sortare a deseurilor de la Albota. Prima celula de la depozitul ecologic a fost realizata si incepand de maine va fi functionala, aceasta avand o capacitate de depozitare de 750.000 mc. Aici se poate depozita gunoiul provenit din judetul Arges pe o perioada de cinci ani, dupa care va fi stocat in celula numarur doi. Reprezentantii C.J. Arges, au precizat ca unitatea de Implementare a Proiectului ISPA si firma daneza de consultanta pregatesc deja inceperea celei de a doua celule, care ar urma sa fie data in folosinta pana la sfarsitul lui 2012.
Proiectul ISPA „Managementul integrat al deseurilor” are ca si obiective inchiderea depozitului de la Campulung si a celui de la Mioveni si construirea a 973 de platforme de colectare in comune argesene. 70% dintre aceste platforme sunt deja finalizate. Conform studiilor specialistilor in prezent un argesan din mediul urban produce aproximativ 0,9 kg de gunoi pe zi, in timp ce in mediul rural se produce 0,4 kg de gunoi pe zi.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3