930 x122 grota rece

indemnizaţii

someri

BANI PENTRU ABSOLVENŢI CARE NU-ŞI GĂSESC DE MUNCĂ

În termen de 60 de zile de la absolvire, cei ce finalizează studiile liceale, postliceale sau universitare și care nu-și găsesc un loc de muncă au dreptul, potrivit legislației în vigoare, să solicite indemnizația de șomaj. Indemnizația de șomaj li se acordă acestora timp de șase luni, perioadă în care pot beneficia și de anumite servicii de consiliere și formare profesională, anunță AJOFM Argeș.
Pe lângă aceștia, și absolvenții școlilor speciale pentru persoane cu handicap, în vârstă de cel puţin 16 ani, pot să ceară indemnizaţia de şomaj, însă doar dacă nu reuşesc să se încadreze în muncă potrivit pregătirii lor profesionale. Aceștia pot primi ajutorul de șomaj încă de la data absolvirii.

La modul practic, ceea ce trebuie să facă absolvenții fără un loc de muncă pentru a obține ajutorul de la stat este înregistrarea la agenția pentru ocuparea forței de muncă din zona în care domiciliază. Ei trebuie să facă asta, potrivit legii, în cel mult 60 de zile calendaristice de la absolvire și nici măcar o zi mai târziu, altfel pierd dreptul la această indemnizație.

Citiți și: Bani mai mulți pentru aceste persoane! A fost făcut anunțul

După cum ne-a informat chiar azi Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă, perioada de 60 de zile a început pe 29 mai 2020, ceea ce înseamnă că absolvenții se mai pot înregistra la agenții până, cel mai târziu, pe 28 iulie 2020.

Valoarea indemnizației lunare primite de absolvenți în 2020 va fi de 250 de lei.

Dacă vor să se înscrie pentru primirea indemnizației de șomaj, absolvenții trebuie să depună, așa cum aminteam mai sus, în cel mult 60 de zile calendaristice, următoarele documente la agenția de care aparțin: actul de identitate, în original și copie;  actele de studii și de calificare sau adeverința din care să rezulte data absolvirii, în original și copie; adeverința medicală din care să rezulte că persoana este clinic sănătoasă sau aptă de muncă ori că are eventuale restricții medicale.

(Foto: Descriptiv)

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3