930 x122 grota rece

    draghici

    Banii europeni, soluție pentru comunitățile sărace

    Banii europeni nerambursabili pot fi o soluție pentru incluziunea socială a comunităților sărace din România.

    Este ideea de la care Mircea Drăghici, deputat PSD de Argeș și consilier onorific al primului-ministru, a pornit în redactarea unui proiect de lege în acest sens. Proiectul, realizat împreună cu ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, își propune și instituirea cadrului legal pentru asigurarea banilor de care este nevoie pentru cofinanţarea proiectelor europene iniţiate în comunităţile sărace. „În contextul în care autorităţile administraţiei publice locale reclamă constrângeri de ordin bugetar, instrumentul pentru facilitarea accesului comunităţilor sărace la fondurile structurale are rolul de a pune la dispoziţia comunităţilor sărace resursele financiare necesare asigurării cofinanţării proiectelor finanţate din fonduri structurale”, precizează deputatul Mircea Drăghici într-o declarație politică în Parlament.

    Drăghici anunță că a propus înființarea unui grup de lucru special pentru comunitățile sărace, care să fie coordonat de Secretariatul General al Guvernului: „Am propus, împreună cu ministrul Eugen Teodorovici, înfiinţarea unui grup de lucru pentru comunităţile sărace, care va coordona procesul de reglementare unitară a măsurilor şi instrumentelor de incluziune socială destinate comunităţilor sărace în vederea uniformizării legislative a noţiunilor şi expresiilor din acest domeniu. Reprezentând o structură fără personalitate juridică proprie, activitatea grupului de lucru pentru comunităţile sărace va fi coordonată de Secretariatul General al Guvernului României. Activitatea acestui grup de lucru se va concretiza în elaborarea unui set unitar de definiţii specifice grupurilor vulnerabile şi comunităţilor sărace, precum şi a unei metodologii de calificare a acestora, care vor fi ulterior detaliate în cadrul unei legi distincte”, spune Mircea Drăghici, deputat PSD de Argeș și consilier onorific al premierului Victor Ponta.

    555 X 222 POSADA 2

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    New Profesional Consult 570×90