EcoMoto 930×122

    bratu

    Bratu vrea sa cada capete!

    Pitesti. 10 septembrie 2010.
    20 dintre cei 220 de directori de scoli din judet si-au pierdut functiile de la 1 septembrie. Desi gurile rele spun ca inspectorul generalal al Inspectoratului Scolar Judetean, Gabriel Bratu, a taiat primele capete, dupa rezultatele foarte proaste pe care le-a obtinut judetul nostru la Bacalaureat, acestia au parasit posturile dupa ce delegatia de numire pe post a expirat si nu le-a mai fost prelungita.

    Cu toate acestea se pare ca intr-adevar unii dintre ei au fost schimbati deoarece elevii lor au obtinut un rezultat foarte prost la cele doua sesiuni ale BAC-ului. La Grupul Scolar Stefanesti, unde in toamna au promovat doar 3 elevi, din cei 110 inscrisi, in vara promovand numai unul singur, conducerea a fost deja schimbata. Un alt cadru didactic din scoala a fost numit director, adjunctul pastrandu-si postul. Conform generalului Bratu, Ministerul Educatiei a transmis inspectoratelor scolare sa se dispuna masuri speciale de control in scolile in care au fost obtinute rezultate proaste la BAC. La intalnirea de ieri cu sefii scolilor din judet, Bratu le-a reamintit profesorilor ca sunt principalii vinovati de rezultatele slabe ale elevilor si i-a tras de urechi pe directori pentru reactia nula pe care au avut-o referitor la acest subiect. Bratu le-a mai reprosat acestora si faptul ca niciun director nu si-a inaintat demisia ori nu a prezentat inspectoratului un plan din care sa reiasa motivele pentru care liceul respectiv a obtinut acele rezultate catastrofale si o solutie pentru atenuarea lor. Inspectorul general i-a atentionat pe directorii liceelor cu rezultate slabe la BAC ca vor fi atent monitorizati si evaluati permanent iar la prima greseala acestia risca sa plateasca cu functia. Iata o lista cu unitatile de invatamant unde promovabilitatea la BAC, in cea de a doua sesiune a fost catastrofala:
    – Grup Scolar Domnesti – un promovat din cei 32 de candidati inscrisi;
    – Grup Scolar Corbeni – un promovat din cei 40 de candidati inscrisi;
    – Grup Scolar Mozaceni – 7 promovati din cei 40 de candidati inscrisi;
    – Grup Scolar Agricol Maracineni – 6 promovati din cei 120 de candidati;
    – Grup Scolar „C. Dobrescu“ Pitesti – 7 promovati din cei 68 de candidati inscrisi;
    – Grup Scolar Agricol Costesti – 3 promovati din cei 81 de candidati inscrisi;
    – Grup Scolar Stefanesti – 3 promovati din cei 110 de candidati inscrisi;
    – Grup Scolar Constructii de Masini Colibasi – 18 promovati din cei 167 de candidati inscrisi;
    – Grup Scolar „Ferdinand I“ Curtea de Arges- 2 promovati din cei 10 candidati;
    – Colegiul Tehnic „Costin D. Nenitescu“ Pitesti- 9 promovati din cei 80 de candidati inscrisi;
    – Colegiul Tehnic „Dimitrie Dima“ Pitesti – 12 promovati din cei 145 de candidati inscrisi.
    Odata cu noua organigrama, la Inspectoratul Scolar Judetean a fost schimbata conducerea. Unul dintre cei doi inspectori adjuncti a fost inlocuit, astfel ca, de la 1 septembrie, fosta directoare adjuncta Catalina Dumitrache a fost inlocuita cu Iuliana Ionita, fostul inspector de specialitate pe domeniul informaticii. Carmen Dumitrache a ramas in inspectorat, insa ca subordonat, fara sa mai faca parte din conducere. Cea de-a doua adjuncta a lui Bratu, Marilena Rosescu, a ramas si acum pe pozitii, fiind in continuare mana dreapta a inspectorului sef. Potrivit noii organigrame a ISJ Arges, numarul de posturi didactice a fost marit de la 23 la 27, reducandu-se din posturile de nedidactic de la 17 la 10.{loadposition inside}

    [555x222px]Joia-_pentru-copii_epitesti

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    EcoMoto 570×90