EcoMoto 930×122

ceair_piata

Cand vom cumpara produse de la producatori, nu de la samsari

In Piteşti însă, pentru micii producători, cei reali, activitatea de comercializare este o continuă bătălie cu samasarii care îi obligă să le vândă produsele la preţuri de nimic, la care adaugă, ulterior, suprapreţ. Totul, bineînţeles, cu complicitatea administraţiei pieţelor şi a poliţiei, care se fac că nu văd nimic din ceea ce se întâmplă. Iar micii producători stau şi îşi vând marfa, nu în piaţa Ceair, de exemplu, ci pe trotuarul de la intrarea în Piaţă.

Mai mult, nici pieţele volante nu au avut deloc succes în Piteşti.
Senatorul Constantin Tămagă, el însuşi un agricultor, susţine că este o „mare prostie” să te gândeşti că micii producători trebuie sau pot vinde produsele lor în piaţă. Cu toate acestea, ca exemplu opus, la Mioveni, producătorii au loc, (oare de ce?) să vândă în piaţa din oraş.
Este nevoie de o piaţă de gros
Preşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Nicolescu, a explicat că cea mai bună variantă, despre care s-a mai discutat, ar fi aceea a creării unei pieţe de gros, unde producătorul să îşi poată vinde marfa la preţuri rezonabile, urmând ca ulterior ea să fie comercializată către piteşteni. „Am avut discuţii cu primarul Pendiuc pe tema unei pieţe de gros, la Zăvoi, la intrarea în Piteşti, tot aşa cum există o astfel de piaţă la intrarea în Bucureşti, în Militari. Trebuie hale pentru ca producătorul să poată să îşi aducă marfa, să vândă produsele, după care cel care are halele se ocupă apoi de comercializarea produselor. În felul acesta, avem şi produse pentru cumpărători, şi producătorii îşi vând marfa fără să fie jecmăniţi de nu ştiu cine. Cumva trebuie găsită o soluţie. Voi mai purta discuţii cu primarul Tudor Pendiuc. În felul acesta, producătorii îşi lasă marfa organizat, iar magazinele mici de cartier ar şti unde să vină şi să cumpere marfă proaspătă, în condiţii de siguranţă şi la vedere din punct de vedere economic”, a afirmat Nicolescu.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3