Donaris 930 x 122

inmormantare_carstea005

Carstea ingropat langa Dobrin

Pitesti. 18 noiembrie 2009.
Fostul jucator, antrenor si presedinte al Clubului FC Arges, Constantin Carstea a fost inmormantat astazi dupa-amiaza in cimitirul Sf. Gheorghe din Trivale. De acum inainte, CFR-ul, asa cum ii ziceua prietenii isi va dormi somul de veci alaturi de prietenul si coechipierul sau, Nicolae Dobrin, la doar cativa zeci de metri de stadionul unde a jucat fotbal toata cariera sa. Cortegiul funerar a pornit in jurul orei 12.30 de la locuinta sa din Smeura si a ajuns in jurul orei 14.00 la poarta Stadionului Nicolae Dobrin. Aici cortegiul a intrat pe terenul de joc iar sicriul lui Carstea a fost purat pentru ultima data pe stadionul unde si-a petrecut intraga sa activitate fotbalistica. Inainte de a-si lua ramas bun de la publicul strans in numar mare pe stadion, un sobor de preoti au efectuat o mica slujba de pomenire in drepul tribunei oficiale. Aici o parte a galeriei FC Arges, prezenta la ceremonie, a afisat un banner cu measjul:”O viata pentru Arges ai jucat, vei ramane de neuitat.” De aici cortegiul a mers catre biserica, iar dupa slujba Carstea a fost inmormantat langa Dobrin.
inmormantare_carstea La ceremonia funerara au fost prezenti fostii sai colegi de generatie de la FC Arges Bebe Iovanescu, Remis Vlad, Gheorghe Cristian, Radu II, Augustin Eduard, reprezentanti ai clubului alb-violet, antrenorul Ionut Badea, primarul Tudor Pendiuc, Constantin Nicolescu, predesintele CJ, chestorul de politie Ion Stoica, priteni, rude si multe alte zeci de iubitori ai fotbalului. De la inmormantare a lipsit, prietenul sau Jean Padureanu, presedintele Gloriei Bistrita, echipa pe banca careia Constantin Carstea a stat vreme de 11 sezoane. Afectat de acesta pierdere, Padureanu a preferat sa trimita familiei prin alti membrii ai staffului de la Bistrita o mare suma de bani si tot sprijinul de care au avut nevoie pentru inmormantare.
inmormantare_carstea Constantin Carstea s-a nascut la 22 februarie 1949 la Mogosoaia si este a fost unul dintre putinii fotbalisti care a jucat pentru o singura echipa, FC Arges. A pregatit formatia alb-violeta de trei ori, in sezonul 1984-1985, 1995-1996 ( in cele doua sezoane salvand echipa de la retrogradare) si 2005-2006 (pe finalul campionatului).Si-a inceput cariera de antrenor la 37 de ani, fiind secundul lui Nicolae Dobrin. In afara de FC Arges, Constantin Carstea a mai antrenat pe Gloria Bistrita in 11 sezoane, jucand doua finale de Cupa Romaniei.Constantin Carstea a fost de doua ori campion cu echipa FC Arges, in 1972 si 1979. Ajucat 244 de meciuri pe prima scena fotbalistica si a marcat 8 goluri, a evoluat in 11 meciuri in cupele europene unde a si marcat un gol, iar in echipa nationala a fost selectat pentru o singura partida. A fost unul dintre cei mai buni prieteni ai regretatului Nicolae Dobrin, cei doi facand parte din echipa de aur construita de Florin Halagian la Pitesti.
Ultimii doi ani si jumatate ai lui Constatin Carstea au fost un adevarat calvar, fostul fotbalist ducand o lupta inegala cu cancerul. Carstea s-a stins la doar 61 de ani in locuinta sa de la Smeura, la inceputul acestei saptamani, in noaptea de duminica spre luni.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3