Donaris 930 x 122

pensionari

Ce va ofera legea pensiilor

Noua lege a pensiilor aduce o serie de schimbări care îi vizează direct pe actualii salariaţi. Aceştia nu se vor mai putea pensiona la fel de uşor ca în prezent. În plus, si femeile si barbatii vor ieşi la pensie mai târziu: la 65 de ani.

Până în 2030, atât femeile, cât şi bărbaţii vor ieşi la pensie la 65 de ani. În prezent, bărbaţii pot ieşi din câmpul muncii la 62 de ani, iar femeile la 58. Contestatarii legii susţin că România nu poate oferi salariaţilor condiţii de viaţă şi de muncă comparabile cu cele din Uniunea Europeană, unde speranţa de viaţă este cu 10 ani mai mare faţă de România.
Punctul de pensie rămâne la 39,9 la sută din salariul mediu brut. Astfel, în 2011 nu putem vorbi de majorări de pensii. Cel mult ar putea fi indexate cu inflaţia. În schimb, statul măreşte numărul de contribuabili la sistemul de pensii. Sunt incluse şi persoanele care sunt plătite pe drepturi de autor sau persoanele fizice autorizate. Condiţiile de pensionare anticipată si pe caz de boala vor fi înăsprite.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90